XS
SM
MD
LG

Guutović prozvao Sokolove

Fudbaleri Slavije danas su krenuli sa pripremama za drugi deo šampionata Republike Srpske. Prozivku je izvršio novi šef strunog štaba Milna Gutović, a igrače je pozdravio i poželeo im sreću u radu i predsednik kluba Ljubiša Ćosić, inače načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo.

On je fudbalere  upoznao sa odlukom da Milan Gutović bude prvi u stručnom štabu, umesto dosadašnjeg Gorana Simića.

Sa Gutovićem će raditi Ratko Dujković, kao trener golmana, a traži se još jedan pomoćnik. Bilo je planirano da to bude Branislav Berjan, ali ovaj fudbalski strateg po svemu sudeći ide u Željezničar Sarajevo i biće jedan od trenera u mlađim kategorijama tima sa Grbavice.

Videće se narednih dana koliko bi u radu mogao pomoći Dragan Bjelica, nekadašnji igrač i trener Slavije, a njegov angažman zavisiće od obaveza na poslu.

Predsednik Ćosić je naravno svima poželeo uspešan radu i  naglasio da je osnovni cilj izboriti opstanak u Prvoj ligi Republike Srpske.

Posebno je igrače obradovala informacija da će tokom dana  dobiti platu i da će im se isplatiti ono što im se duguje.

Trener Gutović je u svom izlaganju istakao da ih očekuje paklen rad i da će klupski čelnici uraditi sve da ekipa ima dobre uslove za rad. Problem i dalje predstavlja neadekvatan pomoćni teren,ali će u narednim mesecima i to biti rešeno, jer će Opština uz pomoć Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine izgraditi teren sa veštačkom travom.

-Imaćemo  poteškoća sa treningom , ali ćemo ih prevazići. Odlučeno  je da zakupimo teren ili na Grbavici ili u Halilovićima, jednom saraje vskom naselju. To ćemo završiti već u narednih dan – dva, tako da nam teren neće ipka praviti velike  poteškoće. Dogovorili smo i neke prijateljske utakmice i imaćete svi dovoljno prostora da se nametnete i pokažete da se na vas treba računati, rekao  je Gutović.

Prejma našim informacijama prva kontrolna utakmica trebala bi da bude sa sarajevskim Željezničarom, tačnije b timom ovog premijerligaša. Isto tako smo saznali da Slavija u ovom momentu pregovara sa četiri – pet proverenih igrača. Traže se praktično pojačanja u svim linijama tima, sem na poziciji golmana. Više će se znati narednih dana.

Prozivci su prisustvovali: Nino Nedžibović, Nemanja Jokić, Vučuina Šćepanović, Zoran Kokot, Igor Radovanović, Bojan Regoje, Stefan Ćosić, Ljubiša Berjan, Lav Stevanović, Vladan Minić, Dejan Jolović, Stefan Arbinja, Stefan Žugić, Jovan Parađina, Nikola Popovac, Tihomir Lalović, Aleksandar Pušara, Borislav Cicović, lazar Babić. Opravdano su bili odsutni: Ivan Butorović, Nemanja Pušara I Rade Bojanić.

FOTOGRAFIJE SA PROZIVKE:

FK Slavija, Istočno Sarajevo


Željezničar Sport Team 4 : 0 Slavija
Alfa Modriča 2 : 1 Sloboda
Rudar Prijedor 2 : 1 Sloga
Podrinje 4 : 2 Drina
Tekstilac 0 : 0 Sutjeska
Borac 1 : 0 Kozara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 22 17 4 1 55
2 Sloga 22 14 4 4 46
3 Rudar Prijedor 22 11 6 5 39
4 Željezničar Sport Team 22 10 3 9 33
5 Kozara 22 8 5 9 29
6 Podrinje 22 8 5 9 29
7 Tekstilac 22 6 7 9 25
8 Alfa Modriča 22 5 9 8 24
9 Slavija 22 6 6 10 24
10 Drina 22 5 7 10 22
11 Sutjeska 22 5 5 12 20
12 Sloboda 22 4 5 13 17