XS
SM
MD
LG

Fočaci sutra startuju

Uoči sutrašnjeg početka priprema fudbalera Sutjeske za nastavak takmičenja u Prvoj ligi Republike Srpske, današnjoj prozivci šefa stručnog štaba Miljana Radanovića odazvalo se 20 prvotimaca.

Sutjeska je prvi dio sezone završila na osmom mjestu sa 17 bodova, tri manje od šeste pozicije koja vodi u doigravanje za prvaka.

Šampionat se nastavlja devetog marta, a do tada Fočaci će se pripremati na pomoćnom terenu u Donjem Polju.

U toku zimske pauze, tim su napustila trojica igrača – Bojan Lukić, Maid Mulić i Marko Terzić, tačnije Uprava kluba im se zahvalila na saradnji i sa njima postigla sporazumni prekid ugovora, a isto toliko je stiglo pojačanja.

Iz trebinjskog Leotara je došao ofanzivni vezni Nikola Medan, poziciju centarhalfa pojačao je Paljanin Stefan Čvoro, koji je stigao iz gradačačke Zvijezde, a ranije je nastupao za Slaviju i omladince Željezničara, a iz bijeljniskog Radnika na šestomjesečnu pozajmicu u Foču dolazi golman Samed Hodžić.

Šef stručnog štaba Miljan Radanović vjeruje da njegov tim ima kvalitet da u narednih šest kola izbori plasman u doigravanje za prvaka, čime bi se domogao sigurne luke i riješio pitanje opstanka.

„Dijele nas tri boda od šestog mjesta koje garantuje opstanak. Mi se nadamo da, uz kvalitetna pojačanja koja smo doveli i koja ćemo sigurno još dovesti, možemo do tog šestog mjesta i plasmana u plej-of. Radićemo šest sedmica do početka takmičenja i u tom periodu odigraćemo šest kontrolnih utakmica. Već smo zakazali mečeve protiv Glasinca iz Sokoca devetog februara na našem pomoćnom terenu u Donjem Polju i 16. februara u Bileći protiv trebinjskog Leotara“, rekao je Radanović.

Predsjednik Uprave kluba Radenko Vasiljević kaže da je Izvršni odbor Fudbalskog saveza Republike Srpske potvrdio odluku o skraćenju lige sa 12 na 10 klubova od naredne sezone, tako da će u ovoj sezoni iz lige ispasti četiri ili više klubova.

„Pred nama je vrlo dinamična polusezona. Ključne pozicije u timu za koje je šef stručnog štaba tražio da budu pojačane su riješene i optimistički ulazimo u nastavak sezone. Dobili smo punu podršku od opštine i članova Uprave kluba. Uprava je pojačana doskorašnjom ministarkom sporta Jasminom Davidović, koja nam je u prethodnom periodu veoma mnogo pomogla. Sada je velika odgovornost na šefu stručnog štaba i igračkom kadru da ostvare zacrtane ciljeve, a svakako da je naš cilj ulazak u plej-of među prvih šest, čime bismo obezbijedili opstanak na ovom nivou takmičenja. Ako ne uspijemo ući u plej-of, sigurno da ćemo se boriti do posljednjeg kola i vjerujemo da će teško ko u Foči moći osvojiti bodove“, rekao je Vasiljević.

Drugu polusezonu Sutjeska će početi devetog marta gostovanjem u Gornjem Crnjelovu drugoplasiranoj Slogi.

 


Željezničar Sport Team 4 : 0 Slavija
Alfa Modriča 2 : 1 Sloboda
Rudar Prijedor 2 : 1 Sloga
Podrinje 4 : 2 Drina
Tekstilac 0 : 0 Sutjeska
Borac 1 : 0 Kozara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 22 17 4 1 55
2 Sloga 22 14 4 4 46
3 Rudar Prijedor 22 11 6 5 39
4 Željezničar Sport Team 22 10 3 9 33
5 Kozara 22 8 5 9 29
6 Podrinje 22 8 5 9 29
7 Tekstilac 22 6 7 9 25
8 Alfa Modriča 22 5 9 8 24
9 Slavija 22 6 6 10 24
10 Drina 22 5 7 10 22
11 Sutjeska 22 5 5 12 20
12 Sloboda 22 4 5 13 17