XS
SM
MD
LG

Noriču pobjeda i vrh Čempionšipa, Mario Vrančić junak

Fudbaleri Noriča savladali su Lids Junajtejte sa 3-1 u derbiju 30. kola Čempionšipa i tako su preuzeli prvo mjesto od ekipe Lidsa.

Meč je počeo sjajno za ''Kanarince''. U petom minutu Mario Vrančić doveo je goste u vodstvo sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca. Lids je pokušavao da uzvrati. Nakon što je Krul srušio Hernandeza van kaznenog prostora, sudija Atvel možda i oštetio Lids jer je golmanu gostiju dao samo žuti. Iako je Lids imao inicijativu, Norič je do kraja prvog poluvremena došao do 2-0. Vrančić je šutirao, lopta se odbila a Puki je naletio na dobijanac i pogodio za 2-0.

Iako su u nastavku domaći pokušali na sve da dođu do preokreta ali izgledali su baš baš loše. Iako se očekivalo da Lids smanji, Norič je bio taj koji je postigao sledeći gol. Ponovo je strijelac bio sjajni Mario Vrančić. Do kraja susreta Lids je samo smanjio rezultat preko Bamforda.

I Norič i Lids imaju sada po 57 bodova ali Norič imaju bolju gol razliku. Treći je Šefild Junajted sa 54 boda. Do kraja Čempionšipa ima još 16 kola i očekuje nas prava prava borba.

Foto: Norwich City