XS
SM
MD
LG

Građevinarke krenule sa pripremama

Fudbalerke ŽFK Rada iz Beograda započele su zimski ciklus priprema za nastavak sezone u Prvoj ligi Srbije.

Građevinarke su sa pripremama krenule 16. januara, kako bi se što bolje spremile za izazove koji ih očekuju u proljećnom dijelu prvenstva. Ekipa Danijele Mirčetić je u prvom dijelu sezone završila na petom mjestu sa 12 osvojenih bodova, postigle su 12 i pimile 13 golova.

Trener Rada ističe da će nastojati da ispune svoj cilj koji su zacrtali, te se nada da će u nastavku zaigrati još bolje. Pripremne utakmice u planu su tokom mjeseca februara, kada bi Beograđanke trebale da odigraju nekoliko jakih utakmica.

- Prije početka pripremnog dijela odredili smo ciljeve i zadatke, koje ćemo u narednom periodu  pokušati da realizujemo. Plan priprema napravili  smo prema broju dana koji su nam na raspolaganju. Pripreme smo počeli testiranjem i na osnovu njihovog trenutnog stanja prilagodili smo obim treninga. Sa starim snagama smo, bez pojačanja, a u narednom periodu dosvježićemo sastav i nadam se da će to dobrinjeti još boljoj igri moje ekipe. Tražićemo igrače za pozicije na kojima je neophodno da se pojačamo, ali i da ti igrači imaju odličnu realizatorsku sposobnost. Prva od 4 pripremne utakmice u planu je 16. februara, a protivnike ćemo znati u narednih nekoliko  dana. Insistiram na jakim ekipama pošto jedino tako možemo da napredujemo. Očekujem veći uspjeh na proljeće i bolji plasman na kraju sezone, izjavila je Danijela Mirčetić.

Jelena Polić, potpredsjednica Rada govorila nam je o igračkom kadru za nastavak sezone.

- Ekipa je ostala u istom sastavku kao iz prvog dijela sezone. Uz iskusnije i starije igračice poput Ćorluke, Simićeve, Milenkovićeve, Tanaskovićeve i Miljkovićeve mlađi kadar polako stasava i dobija zapaženiju ulogu. Čubrilo je bila bitna karika u našem taboru, njene dobre partije  doprinjele su pozitivnom ishodu u našu korist. Takođe i ona će do kraja sezone nositi dres Rada. Za sada pod znakom pitanja je ostanak Dragane Pantović koja će možda život nastaviti u Njemačkoj. Sam početak priprema bio je baziran na uvodnom i laganom treniranju, a priliku za zajedničke i kratke trening utakmice imali smo sa dječacima iz FK Standard. Konkurenciju među stativama pojačali smo dolaskom mlade i borbene Jovane Leposavić koja je u redove Građevinarki stigla sredinom decembra, a 10. februara očekuje nas odlazak na turnir malog fudbala u Rekovcu, a već 15. februara u Zrenjanin na Memorijalni turnir takođe u malom fudbalu, dodala je Jelena Polić.

Na pripremama se nalaze sljedeće fudbalerke: Tijana Bojadžija, Jovana Leposavić, Una Miljković, Marina Nikolić, Andrijana Jovanović, Nina Jovanović, Anastasija Risteski, Marija Čubrilo, Iva Trifunović, Jovana Pavlović, Tijana Marković, Emilija Simić, Ivana Ćorluka, Dragana Pantović, Milica Mladenović, Nevena Marković, Suzana Tanasković, Jovana Radulović, Marija Milošević, Jelena Milenković, Anja Maričić, Sara Savković, Aleksandra Arsić, Suzana Bradara ​ i Nevena Radovanović.


ŽFK Rad Beograd

 


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6