XS
SM
MD
LG

Druga Trka poznatih ljubitelja Jahorine

JAHORINA, 6. FEBRUARA /SRNA/ - Na Jahorinskoj ski-stazi "Poljice" će 2. marta biti održana druga "Trka poznatih ljubitelja Jahorine" i besplatan koncert "Leksington benda".

Do sada su se za učešće u drugoj "Trci poznatih ljubitelja Jahorine" prijavili Siniša Mihajlović, Bojan Križaj, Frano Lasić, Branimir Rađenović, Marko Marković, Neven Bošković, te Omar Krivošija. 

Direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan LJevnaić naveo je da je danas 70. dana skijanja u ovoj sezoni, koju je ocijenio kao najuspješniju do sada. 

"Osim rekordne dužine trajanja, ova sezona ističe se i po rezultatima u odnosu na 2017. godinu - prihodi od prodaje karata porasli su za 170 odsto, a broj skijaša za 100 odsto", istakao je LJevnaić.

LJevnaić je rekao da je cilj, osim cjelokupnog ulaganja u staze na Jahorini, napraviti i odlične sadržaje na planini, kako bi bila prepoznata kao centar dobre zabave tokom cijele godine, a posebno tokom ski-sezone. 

"Različitim pojedinačnim koncertima i sadržajima trudimo se obogatiti ponudu, a `Trka poznatih ljubitelja Jahorine`, kao kruna sezone, sadrži sve od navedenog u jednom danu", rekao je LJevnaić na konferenciji za novinare održanoj u hotelu "Termag". 

Marketing menadžer hotela "Termag" Nemanja Vučetić naveo je da "Trka poznatih ljubitelja Jahorine" promoviše sport, planinu, ljubav i druženje na jednom mjestu, a prošle godine je izazvala veliko interesovanje javnosti. 

"Cilj nam je da ova trka postane tradicionalna, te smo se ove godine potrudili da organizaciju podignemo na viši nivo. Prijavom na ovogodišnju trku, učesnici imaju obezbijeđenu i kotizaciju za ulazak na VIP zabavu u restoran `Koliba`, kojoj će prisustvovati i predstavnici medija, sponzori i prijatelji trke, a prisutne će zabavljati Dejan Matić", istakao je Vučetić. 

Vučetić je naveo da će za sve posjetioce ove trke biti organizovano besplatno noćno skijanje, čaj i kuvano vino, koje obezbjeđuju Olimpijski centar "Jahorina". 

Marketing koordinator brenda "Gopro" Tea Feriz navela je da će "Trka poznatih ljubitelja Jahorine" biti održana u dva dijela tokom dana, a zainteresovani se mogu prijaviti popunjavanjem kratkog obrasca na stranici /www.trkapoznatih.com/. 

Ferizova je navela da sve prisutne 2. marta u 12.00 časova na terasi restorana "Koliba" očekuje mini-zabava uz di-džeja i dijeljenje markera za takmičare, koje će trajati do 14.00 časova, kada se očekuje početak manifestacije. 

Ona je rekla da su ovogodišnji voditelji programa stendap komičari Hazim Mujčinović i Peđa Bajović, koji će voditi prvi dio trke, a nakon njih program će biti nastavljen uz koncert "Leksington benda". 

Pjevač "Leksington benda" Bojan Vasković rekao je da su ponosni što su ove godine uz "Trku poznatih ljubitelja Jahorine" i najavio da će prirediti dobru zabavu. 

Organizatori trke su Olimpijski centar "Jahorina", kompanija "Komtrejd" i hotel "Termag", dok je glavni sponzor "Mercedes benz". 

Prijatelji "Trke poznatih ljubitelja Jahorine" su kompanije "M:tel", "Gopro", "Prointer", "Filips", "Sarajevska pivara", Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo, "Sarajevski kiseljak", "Drina osiguranje".