XS
SM
MD
LG

Crvena zvezda napustila Split

Vaterpolisti Crvene zvezde napadnuti su i pretučeni u Splitu. Pretučeni su vaterpolisti Vasić, Maksimović i golman Kralj.

Zbog ovog nezamislivog skandala, VK Crvena zvezda neće igrati meč protiv Mornara u 13. kolu Triglav regionalne lige, već je odmah poslije incidenta krenula autobusom put Beograda.

Viktor Jelenić, predsjednik kluba, i Igor Milojević, direktor Crvene zvezde, za Blic su najavili vanrednu pres konferenciju u prostorijama Vaterpolo saveza Srbije po povratku u Beograd.

– Šokirani smo. Ovo je katastrofa. Vaterpolisti ih Hrvatske se uvijek slobodno šetaju u našoj zemlji u obilježjima njihovih klubova. Ovo je prosto nepojmljivo – rekao je Milojević.

Incident se zbio u 13.30 kada su igrači beogradskog kluba u crveno-bijelim trenerkama šetali gradom, a jedan je bio primoran da skoči u more kako bi se spasio od napada petorice navijača kojima su zasmetala obilježja.

Kako prenose hrvatski mediji, splitska policija dobila je dojavu da je u 13.40 napadnut muškarac. Kako se navodi, dobio je nekoliko udaraca, ponuđena mu je ljekarska pomoć, ali ju je on odbio. Policija i dalje traga za petoricom osumnjičenih.