XS
SM
MD
LG

Boris Stanišić za deceniju napravio čudo

Za jednu deceniju Boris Stanišić je napravio čudo, izgradio fudbalsku imperiju u Etno selu Stanišići. Ova atraktivna turistička destinacija u Semberiji, na putu Bijeljina - “Pavlovića most” na Drini – Srbija postala je oaza fudbalskih zbivanja i centar koji su mnogi posećivali i radosni i ushićeni napuštali.
Najomiljenija baza omladinskih selekcija Republike Srpske, svih uzrasta, bilo je baš Etno selo Stanišići, tu su održani mnogi međunarodni i značajni turniri, čak i oni, omladinski, pod patronatom UEFA i FIFA, sagrađen moderan fudbalski kompleks, otvorena Akademija prepoznatljiva u regionu, ali i izrastao aktuelni šampion Republike Srpske i debitant u Premijer ligi BiH – Zvijezda-09.

-Naš klub postoji deset godina, ove godine proslavićemo taj rođendan, a za to vreme smo mnogo uradili, uložili i sagradili, nastojimo i dalje na poboljšavamo uslove rada naših igrača, zato smo kupili i Novi Gradski stadion u Ugljeviku, da vratimo fudbal i pod Majevicu, oživimo šampionski duh. Sve ono što smo do sada planirali i realizovali smo, imamo još mnogo ideja. Posebno smo radosni što smo se nametnuli kao ozbiljan faktor i sredina u koju svi sa zadovoljstvom dolaze i sa lepim uspomenama i doživljajima odlaze svojim kuća, sa željom da se ponovo vrate u Etno selo Stanišići – istakao je Boris Stanišić, predsednik i vlasnik Fudbalskog kluba Zvijezda-09 iz Etno sela Stanišići.
Nagrada “Ilija Pantelić”, koja nosi ime po legendarnom golmanu Vojvodine i reprezentacije Jugoslavije, zasluženo je, za 2018. godinu pripala biznismenu iz Bijeljine.
-Za mene je fudbal posao kao i svaki drugi. Ulažem svoj novac i želim određene rezultate. Naravno sve ovo radim iz ljubavi prema fudbalu i želje da napravim nešto novo, otvorim nove vidike, postavimo, svi zajedno neke nove standarde. Kako čovek koji se bavi biznisom imam određene ideje i želim da se dokažem i u ovom poslu. Samo se rezultatima mere uspesi, a naš cilj je da budemo, iz godine u godinu, sve uspešniji – dodao je Boris Stanišić.

Rođen je 22. maja 1960. godine u Zenici. Još kao dečarak zavoleo je fudbal, igrao ga s rođacima i komšijama, a mlad je uplovio u biznis, kao moderan menadžer. Početkom rata izbegao je iz Sarajeva u Semberiju, a pre deset godina odlučio je da, u velelepnom Etno selu Stanišići kod Bijeljine, s rodbinom i prijateljima formira Fudbalski klub Zvijezda-09. Za deceniju postojanja ovaj klub je stalno išao uzlaznom putanjom, a u 2018. godini postao i šampion Republike Srpske i premijerligaš BiH.
-Debitantsku sezonu u eliti BiH nismo dobro otvorili, imali smo mnogo problema, neiskustva, rezultati nisu bili onakvi kakve smo očekivali. Onda smo izvršili određene rokade i izmene, došao je trener Darko Nestorović i sve je krenulo nabolje. Imamo dobre predispozicije da očuvamo premijerligaški status što i jeste naš glavni cilj u ovoj sezoni. Nastojaćemo da ga ostvarimo, a posle opstanka u Premijer ligi BiH đelimo da napredujemo, da stvorimo stabilnog prvoligaša, a možda jednog dana i klub koji će da igra na međunarodnoj sceni. U skladu sa stim povlačimo poteze, i povlačićemo, da se organizaciono i takmičarski ojačamo. Pred nama je prolećni deo sezone pun iskušenja, međutim verujemo da ćemo uspeti da rešimo fudbalski rebus i ostvarimo naše postavljene ambicije – rekao je na kraju Boris Stanišić, prvi čovek Zvijezde-09 iz Etno sela Stanišići.
 

Iskren partner FSRS

Etno selo Stanišići i FK Zvijezda-09 su iskreni partneri FSRS, a o nagradi “Ilija Pantelić” Boris Stanišić kaže: 
-Hvala svima onima koji su bili za to da meni ove godine pripadne ovo laskavo priznanje koje me tera da u narednom periodu budem još angažovaniji i posvećeniji fudbalu. Ujedno ovo je priznanje i za sve nas u klubu, a posebno sam srećam i zbog titule najperspektvinijeg igrača koja je pripala našem mladom fudbaleru Marku Brkiću, koji je sa 17 godina postao prvotimac. Priznanje “Ilija Pantelić” je i obaveza, nastojaću da opravdam ukazano poverenje. 

Sportski zurnal
 

Boris Stanisic


Čelik : Sloboda
Mladost : GOŠK
Radnik : Željezničar
Široki Brijeg : Zrinjski
Krupa : Zvijezda 09
Tuzla Siti : Sarajevo
Tabela
Poz Tim UT PB N PR BOD
1 Sarajevo 19 13 4 2 43
2 Zrinjski 19 12 2 5 38
3 Široki Brijeg 19 7 9 3 30
4 Željezničar 19 8 4 7 28
5 Sloboda 19 8 4 7 28
6 Mladost 19 7 5 7 26
7 Radnik 19 5 7 7 22
8 Zvijezda 09 19 5 6 8 21
9 Čelik 19 5 6 8 21
10 Tuzla Siti 19 5 5 9 20
11 GOŠK 19 4 6 9 18
12 Krupa 19 3 6 10 15