XS
SM
MD
LG

Mladen Ilić: Vratio sam se da pomognem

Golman Mladen Ilić drugi put se vratio u svoj matični klub – Krupu. Talentovani čuvar mreže jednom se vraćao sa banjalučkog Gradskog stadiona, a ove zime drugi put iz gradiške Kozare. Stigao je u kanjon Vrbasa u teškom trenutku za kolektiv u kojem je napravio prve fudbalske korake, kada Krupu očekuje grčevita borba za opstanak u premijerligaškoj konkurenciji, u trećoj sezoni takmičenja u eliti BiH.

-Vratio sam se da pomognem. Istekla mi je pozajmica u Kozari i želeo sam da na proleće nosim dres Krupe u ovim teškim trenucima kada nam je svaka utakmica od velike važnosti, puna stresa, kvalifikaciona i nemamo pravo na kikseve. Ustvari na što manji broj grešaka jer se u nastavku sezone igra samo četrnaest kola, tako da nam je prostor za ispravljanje propuštenog tokom jeseni smanjen – rekao je na početku Mladen Ilić, golman Krupljana.

Stručni štab Fudbalskog kluba Krupa tokom zimskih priprema pojačan je trenerom golmana Sinišom Mrkobradom koji je nasledio Miranda Petrića.
 

-Odlično smo radili, Matej Marković, Jovan Kutić i ja, u drugarskoj atmosferi sa trenerom Mrkobradom prevazilazili smo sve napore, vredno trenirali, vežbali… Pogotovo smo imali sjajne uslove u Medulinu, od smeštaja, terena, ambijenta, atmosfera je bila na visokom nivou, greje nas optimizam. Vratili smo se kući i pokušaćemo da se u miru spremimo za izazove koji nas očekuju u prolećnoj sezoni Premijer lige BiH. Ono što mogu da kažem je to da Krupa ima jaku konkurenciju na golu i da ćemo sva trojica da damo maksimum u zalaganju za opstankom koji želimo – dodao je Ilić.

Rezultati na utakmicama u Istri nisu bili za pohvalu. Tri poraza i na kraju pobeda protiv drugog tima hrvatskog prvoligaša Osijeka. 

-To su susreti u kojima se gledaju neke druge stvari, tehničko-taktičke, sposobnosti pojedinaca, njihova forma, uloga u timu… Rezultat je manje važan, ali je lepo kada se stvara pobendička atmosfera i vedar duh. Odmah je sve drugačije. Koper, Šibenik i Češke Budejovice su nas pobedile. Radi se o kvalitetnim sastavima, ali su rezultati u tim mečevima lošiji nego što smo igrali. I nisu realan prikazatelj dešavanja na terenu. Zadovoljni smo celokupnim pripremama u Hrvatskoj – kaže čuvar mreže plavih iz kanjona Vrbasa Mladen Ilić.

Pred Krupljanima su još dva prijateljska duela protiv prvoligaša Republike Srpske. Danas na svom terenu dočekuju Kozaru iz Gradiške, a u subotu i Rudar Prijedor u generalnoj probi pred prolećnu premijeru sa Zvijezdom-09 iz Etno sela Stanišići. 
Treća da bude sreća

Branio je Mladen Ilić gol Krupe u finalu Kupa Republike Srpske 2015. godine protiv Rudar Prijedora. Prošlog maja u finalu istog takmičenja protiv Radnika mrežu Krupljana čuvao je Jovan Kutić.

-Želja nam je finale Kupa Republike Srpske i osvajanje trofeja. Prema prognozama ponovo nas čeka finalni okršaj s Radnikom, mada mi nećemo potceniti drugoligaša Ljubić iz Prnjavora, rivala u polufinalu. Radnik igra sa Jedinstvom iz Žeravice. Nije važno ko će da brani u masovnijem takmičenju, samo da osvojimo ovo takmičenje. Neka treća bude naša sreća – optimističan je Mladen Ilić.

Sportski zurnal

Mladen Ilic FOTO: zurnal


Mladost 3 : 1 Krupa
Radnik 1 : 0 Sloboda
Čelik 1 : 1 Široki Brijeg
Tuzla Siti 0 : 3 Željezničar
Zvijezda 09 0 : 0 Zrinjski
GOŠK 0 : 2 Sarajevo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 33 21 7 5 70
2 Zrinjski 33 19 8 6 65
3 Široki Brijeg 33 13 15 5 54
4 Željezničar 33 14 8 11 50
5 Radnik 33 10 14 9 44
6 Mladost 33 12 7 14 43
7 Čelik 33 11 10 12 43
8 Sloboda 33 10 8 15 38
9 Zvijezda 09 33 9 11 13 38
10 Tuzla Siti 33 9 9 15 36
11 Krupa 33 8 9 16 33
12 GOŠK 33 5 8 20 23