XS
SM
MD
LG

Startovala i Emina

Fudbalerke Emine iz Mostara započele su pripreme još 1. februara za nastavak sezone, gdje je osnovni cilj plasman u plej of, a za to će im biti potrebna samo jedna pobjeda iz tri kola do kraja regularnog dijela prvenstva.

Trener Zijad Tojaga obavio je prozivku, kada je riječ o pojačanjima, klubu je pristupila Marinela Lovrić koja je stigla iz Modriče, dok je ekipu napustila Jelena Gvozderac.

Trener Tojaga ističe da za sada sve teče po planu, te da će kompletne pripreme biti odrađene u Mostaru, a ujedno se spremaju i za prvu prijateljsku utakmicu koja je zakazana u nedelju protiv šampiona Crne Gore, ekipe Breznice.

- Ekipa se okupila 1. februara i nakon testiranja se krenulo sa treninzima, koji će se održavati na pomoćnom stadionu Rođeni i u Siti  spal fitnes centru, gdje imamo uslove za rad, od teretane, bazena, saune i tako dalje. Nismo razmišljali o odlasku negdje. Novac nam je potreban za izgradnju svlačionica.  Od predsjednika FK Veleža smo dobili oko 300 kvadrata prostora ispod sjeverne tribine za naše prostorije i ovom prilikom bi se zahvalio predsjedniku. Svlačionice i ostale prateći objekti su za sada prioritet. Za svaki vikend je planirana prijateljska utakmica, igramo sa Breznicom, pa zatim 23.02. protiv Budućnosti iz Podgorice, pa nam slijedi meč protiv Neretve iz Metkovića i tako dalje. Igračice odlično rade i što je najvažnije za sada nema povreda. U ovom prelaznom roku nam je pristupila golmanica Marinela Lovrić i to će biti jedina prinova u timu, a isto tako smo angažovali odličnog i dokazanog kondicionog trenera, koji će od sada biti u našem stručnom štabu. Mi ćemo ući u ovaj drugi dio prvenstva još ozbiljnije i spremnije, jer želimo biti još bolje plasirani na kraju prvenstva, izjavio je trener Emine.

On je dodao da sve ovo što imaju za rad, svlačionice, uslove, boravak cura najviše zasluga ima Sevda Tojaga njihova predsjednica koja im je ovo sve omogućila. Na pripremama se nalaze sljedeće igračice: Maja Hrelja, Minela Gačanica, Ana Bojanić, Marinela Lovrić, Elma Husić, Sara Kreća, Alma Isaković, Dragica Denda, Amra Isaković, Đula Velagić, Frančeska Šimić, Emina Ćurović, Nina Pupić, Ilvana Begović, Irena Bjelica, Spomenka Manigoda i Sabira Demirović.


Gradina 0 : 8 Emina
Radnik Bumerang 0 : 5 SFK 2000
Banja Luka 0 : 1 Iskra
Alfa Modriča 0 : 4 Lokomotiva
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 13 1 0 40
2 Iskra 14 12 1 1 37
3 Emina 14 9 0 5 27
4 Lokomotiva 14 9 0 5 27
5 Radnik Bumerang 14 5 0 9 15
6 Alfa Modriča 14 3 0 11 9
7 Banja Luka 14 3 0 11 9
8 Gradina 14 1 0 13 3