XS
SM
MD
LG

Supermen iznad Šeka

U ovogodišnjem spektaklu, čiji je domaćin Šarlot, u prvoj rundi su ispali Majls Bridžes iz Šarlota (83 poena – 33 za prvo zakucavanje, maksimalnih 50 za drugo) i Atlantin Džon Kolins (82 boda, 40+42), a u finale su prošli Dialo sa 98 (48+50) i novi član Njujork Niksa, Denis Smit mlađi sa 95 (45+50). A u borbi za titulu, Dialo je prikupio 88 bodova (43+45), njegov rival tri manje (35-50).

Potez večeri, jedan od najpoznatijih američkih sportskih portala, “SB Nation” naslovio je “Lakat-zakucavanje Hamida Diala preko Šeka je možda najbolje zakucavanje svih vremena”, a evo i zašto

:

 

Ako ste ljubitelji akrobacija ovog tipa, evo i svih zakucavanja sa ovogodišnjeg Ol-star nadmetanja, uključujući i pobjedničko koje je Hamidu Dialo proslavio cijepanjem dresa ispod kog je bio znak Supermena:

Održano je i tradicionalno nadmetanje u šutiranju trojki. Pobjedu nije odnio četvorostruki šampion u ovoj disciplini, Stef Kari, kao što su mnogi očekivali, već igrač Bruklin Netsa, Džo Heris.

 

Podsjetimo, glavni događaj vikenda “svih zvijezda” u Šarlotu održaće se u noći između nedjelje i ponedjeljka po srednjeevropskom vremenu.

Tada će i Nikola Jokić biti među učesnicima 68. NBA Ol-star meča, čiji je početak zakazan za dva sata iza ponoći po našem vremenu.