XS
SM
MD
LG

Fudbaleri Metalca spremni za nastavak prvenstvene trke

Fudbaleri Metalcasu u okviru priprema za nastavak prvenstvene trke u Prvoj ligi Srbije, koje se sprovode u Ohridu, odigrali treću kontrolnu utakmicu i zabeležili treću pobedu.

Foto: FK Metalac

Protivnik Milanovčanima je bila ekipa „Borec“ iz Velesa, lider Druge makedonske lige – grupa „Istok“ i po bodovnoj prednosti nad drugoplasiranim „Tikvešom“ iz Kavadaraca posle jesenje sezone, najverovatnije od leta novi član Prve lige Makedonije.

U najkvalitetnijoj proveri tokom dvenedeljnog boravka u Ohridu, Milanovčani su tokom čitavog meča bili bolji rival i u utakmici sa puno tempa zasluženo pobedili, mada je pobeda mogla biti i ubedljivija. Jedini strelac na utakmici bio je Ilić u trećem minutu. Mijailović je odigrao dugu i preciznu dijagonalu, Grbović je prihvatio loptu, ušao u kazneni prostor, izdržao duel sa protivničkim igračem i odigrao povratnu loptu do Ilića, koji preciznim udarcem pogađa mrežu „Boreca“.

Imao je „Metalac“ u prvom poluvremenu nekoliko prilika da poveća prednost, ali Savićev udarac u 11′ golman „Boreca“ brani, Grbović u 37′ nije bio precizan, a u 45′ udarac glavom Mijailovića golman Georgijevski krajnjim naporom izbacuje loptu u korner. Sa druge strane gosti su imali priliku u 43′, kada je Ilić pokušao da vrati loptu Kostiću, ali je Marko Georgijevski presekao, izašao sam ispred golmana „Metalca, ali je bio za malo neprecizan.

I u drugom poluvremenu Milanovčani imaju više povoljnih prilika, ali je i makedonski drugoligaš ima svoje šanse da zatrese mrežu Jelovca. Dva puta je štoper „Boreca“ Nikolovski spašavao svoju mrežu izbacujući loptu sa gol linije.

Najpre u 48′ posle udarca Ilića, a potom i u 65′ posle udarca Đurića. Novajlija u redovima „Metalca“ Đurić je u 60′ odlično šutirao sa 22-23 metra, ali se istakao golman „Boreca“.  Kazna za propuštene prilike mogla je stići u 68′, kada je sam ispred Jelovca izašao Kocev, ali je Jelovac bio na pravom mestu, kao i u 75′, kada je u prilici bio Petrov, a Jelovac ponovo bio uspešan. Iznenadnu priliku posle odbijene lopte od odbrane „Boreca“ imao je Ješić, ali je njegov znažan udarac završio tik iznad prečke.

Borec (Veles) – Metalac 0:1 (0:1)

Borec: Georgijevski Miki, Mirčev (Manasijev 86′), Ivanovski, Iljoski, Stojanovski, Nikolovski, Petrov, Kocev, Georgijevski Marko, Janevski (Georgijev 88′), Esimov (Čičevski 61′).

Metalac: Kostić (Jelovac 46′), Koraksić (Pajević 75′), Grbović (Gočanin 46′), Mijailović (Vukomanović 75′), Mlađović, Vukadin, Krstić (Maksimović 60′), Ješić (Glišović 87′), Kecap (Đurić 46′), Savić (Vukmanović 46′), Ilić (Plazinić 60′).