XS
SM
MD
LG

Triling muči Kurčubića

Ofanzivac Marko Golubović (23), nekadašnji prvotimac beogradskog Partizana, trebalo bi da pojača redove premijerligaša BiH iz Krupe na Vrbasu. Igrač koji je ponikao na crno-beloj strani Topčidera, a potom igrao za Teleoptik i Sinđelić dolazi u Krupu iz drugog tima superligaša Srbije niškog radničkog u koji je prekomandovan posle teške povrede.

Radi se o fudbaleru koji bi mogao da podigne kvalitet u napadačkom redu plavih iz kanjona Vrbasa, koji su jesenas, ali i tokom zimskih priprema, imali određenih poteškoća i bili neefikasni, pogotovo na pripremama u Medulinu. Nema sumnje da bi Golubović, koji je uspeo da se izleči od teške povrede ligamenata značio mnogo stručnom štabu Petra Kurćubića.

Pre Golubovića oko kojeg posao i papiri tek treba da se srede redove Krupe pojačala su još dva fudbalera, a reč je o levom krilu Siniši Babiću koji stiže iz niškog Radničkog i Vedranu Daliću, nekadašnjem štoperu Intera iz Zaprešića. Babić je pre dresa kluba sa “Čaira” nastupao za grčku Larisu, novosadske klubove Vojvodinu i Proleter, a jedno vreme je proveo i u Slaviji iz Istočnog Sarajeva. Dalić je u Inter stigao iz nižerazrednog hrvatskog kluba Vinogradara.

Pre Babića i Dalića redove Krupe su ove zime pojačala petorica fudbalera. Sa pozajmice iz gradiške Kozare vratio se golman Mladen Ilić, a kao pojačanja su stigli: štoper Krešimir Jelić (Sesvete), napadač Nikola Mandić (Krško), vezista Emanulah Blažević (HAŠK) i vezista Josip Miketek (Zrinjski).

-Babić i Dalić su nam se kasno priključili, nisu s nama prošli pripremni period i potrebno je vreme da se uklope, dostignu željenu formu kao naši ostali fudbaleri, ali nema sumnje da ćemo s njima dobiti čvrstinu i kvalitet, baš kao i iskustvo, što nam je potrebno u ovoj našoj trci za opstankom. Ukoliko se ništa nepredviđeno ne dogodi očekujem da Babić i Dalić za nekih desetak ili petnaestak dana budu u punom pogonu i konkurisali za prvi tim Krupe – rekao je šef stručnog štaba premijerligaša BiH iz kanjona Vrbasa Petar Kurćubić.

Pred prolećnu premijeru protiv Zvijezde-09 iz Etno sela Stanišići, direktnog rivala u borbi za opstanak u premijerligaškom karavanu, u subotu (14.30 časova) na domaćem terenu, strateg Krupljana ima određenih personalnih problema. Nekolicina prvotimaca su povređeni i veliko je pitanje da li će do subote biti spremni za duel sa Sembercima.

-Poslednji pripremni meč protiv Rudar Prijedor (4:0) propustila su četvorica fudbalera, a to su kapiten Slobodan Milano vić, Lazar Marjanović, Bojan Puzigaća i Stefan Savić. Prva trojica su osetili bolove po ovratku iz Medulina i čuvali smo ih radi predostrožnosti, dok je definitivno jasno da protiv tima iz Etno sela Stanišići neće igrati Stefan Savić, koji je teže povređen, u pitanju je koleno. Videćemo ovih dana da li će Milanović, Marjanović i Puzigaća biti potpuno fit – dodao je na kraju trener Krupljana Petar Kurčubić.

Sportski žurnal

 


Velež 3 : 1 Zvijezda 09
Sloga : Zrinjski
Sarajevo : Borac
Posušje 1 : 0 Željezničar
Široki Brijeg : Igman
GOŠK 1 : 0 Tuzla City
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 26 19 5 2 62
2 Zrinjski 26 17 4 5 55
3 Velež 27 12 10 5 46
4 Sarajevo (-3) 26 13 5 8 41
5 Posušje 27 11 8 8 41
6 Sloga 26 12 2 12 38
7 Široki Brijeg 26 9 5 12 32
8 GOŠK 27 8 7 12 31
9 Tuzla City 27 7 6 14 27
10 Željezničar 27 8 3 16 27
11 Igman 26 8 3 15 27
12 Zvijezda 09 27 5 2 20 17