XS
SM
MD
LG

Nadal kritikovao Kirjosa

Drugi teniser sveta Rafael Nadal izjavio je posle poraza od Nika Kirjosa na turniru u Akapulku da Australijanac poseduje veliki talenat, ali i nema poštovanja prema sportu kojim se bavi.

Nadal je poražen rezultatom 3:6, 7:6 (7-2), 7:6 (8-6) u drugom kolu Akapulka od Kirjosa koji ponovo pokazao koliko je kontroverzan.

Nik je u nekoliko navrata želeo da odustane, jednom pokušao servis "iz ruke", ali je na kraju prikazao fantastičnu partiju za veliki preokret.

"Kirjos je igrač koji poseduje neverovatan talenat, mogao bi da osvaja grend slemove i bori se za prvo mesto na svetu, ali je tu gde jeste iz nekog razloga. Nema poštovanja prema navijačima, prema protivnicima, ali ni prema sebi", oštar je bio Nadal posle duela.

Australijanac je imao spreman odgovor.

"Nadal je veliki šampion i srećan sam što sam ga pobedio. On ne zna ništa o meni i onome kroz šta sam prošao, zato ne želim da slušam te priče. Način na koji igram je moja stvar. Njemu je potrebno vremena da se namesti na ritern, spor je između poena, a po pravilima tempo igre diktira onaj koji servira. Svako različito igra", kazao je Kirjos.

On će se u sledećoj rundi sastati sa Stanom Vavrinkom iz Švajcarske.