XS
SM
MD
LG

Povrijedjene igračice Slobode

TUZLA, 3. marta (FENA) - Jedanaest osoba povrijeđeno je u saobraćajnoj nesreći koja se danas u 11.15 dogodila na regionalnom putu Banovići - Zavidovići, u mjestu Vozuća, saznaje Fena.
 
Prema podacima Operativnog centra MUP-a ZDK, pod još nepoznatim okolnostima sudarili su se dva kombija,  "Iveco" s vozačem V. H. iz Tuzle i VW kojim je upravljao H.T. iz Zenice.

U kombiju "Iveco" nalazilo se 12 kadetkinja Odbojkaškog kluba Sloboda iz Tuzle, trenericom Dajanom Hodžić, koje su pošle u Zavidoviće, na utakmicu 10. kola Prve odbojkaške lige FBiH s ekipom Zavidovića.

- Devet povrijeđenih odbojkašica upućeno je u UKC Tuzla, dok je vozač H.T. odvezen u Kantonalnu bolnicu u Zenici. Trenutno nemamo informacija o stepenu povreda navedenih osoba - izjavio je za Fenu  dežurni Operativnog centra MUP-a ZDK.
 
U OK Sloboda rečeno nam je da je pet lakše povrijeđenih odbojkašica pregledano u Službi hitne pomoći Doma zdravlja u Tuzli, dok su četiri upućene u UKC Tuzla.

- Uglavnom se radi o pacijentima s povredama glave, nogu i grudnog koša, ali su svi izvan životne opasnosti - rečeno je Feni na Klinici za hirurgiju UKC Tuzla.

Fena je kontaktirala i vozača Vehbiju Hasića Iz Tuzle, koji je rekao da godinama prevozi na utakmice odbojkašice i odbojkaše Slobode i da se nikada nije dogodila nikakva nezgoda. Ne sjeća se da je njegovo vozilo na cesti imalo kontakt s drugim kombijem.

- U blizini Vozuće osjetio sam jaku bol u stomaku. Na trenutak sam izgubio svijest i ne sjećam se detalja. S vozilom sam prešao na lijevu stranu i udario u stub. Osjećam bol u grudnom košu, mada se aktivirao "zračni jastuk" i spasio me. Međutim, povrijeđeno je više djevojaka koje su odvezene u hitnu pomoć u Zavidoviće, a odatle u Tuzlu. Bila je policija, vadili su mi krv, a upravo idem u Hitnu da vidim šta mi se desilo - izjavio je za Fenu vozač Vehbija Hasić.

U Odbojkaškom klubu Sloboda kažu da je prava sreća što nijedna od djevojaka nije ozbiljnije povrijeđena, ali da će im biti pružena sva moguća pomoć za oporavak.

Istraga o ovom događaju je u toku.


Gradina-Herceg 3 : 0 Lukavac
Žepče 0 : 3 Vitez
Maglaj 3 : 0 Bosna
Orašje 3 : 0 Gračanica Fortex
Bihać 3 : 1 Kakanj
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Orašje 18 15 3 42
2 Gradina-Herceg 18 14 4 42
3 Maglaj 18 14 4 40
4 Kakanj 18 12 6 37
5 Bihać 18 10 8 34
6 Vitez 18 10 8 30
7 Žepče 18 7 11 20
8 Gračanica Fortex 18 5 13 16
9 Bosna 18 2 16 5
10 Lukavac 18 1 17 4