XS
SM
MD
LG
05.03.2019 Administrator DC

Sloga čeka Klis

SARAJEVO, 4. marta (FENA) - Sloga iz Gornjeg Crnjelova u utorak će dočekati Klis iz Buturović Polja, u prvom meču četvrtfinala fudbalskog Kupa Bosne i Hercegovine.

Dragan Mićić, trener Sloge, smatra da je njegov tim favorit u sutrašnjem meču, ali da njegovi igrači to trebaju dokazati na terenu. 

- Klis je dobro organizovan klub. Došli su do četvrtfinala što je pokazatelj da imaju kvalitet. Mi smo favoriti, ali to moramo da pokažemo na terenu. Nikoga ne potcjenjujemo, poštujemo protivnika i daćemo sve od sebe da ostvarimo pobjedu - izjavio je Mićić.

Trener Klisa Adis Padalović prepustio je ulogu favorita domaćinu.

- Očekuje nas meč protiv izuzetno kvalitetne i čvrste ekipe. Spremno dočekujemo sutrašnju utakmicu. Sloga je favorit, ali mi ćemo pokušati da napravimo što bolji rezultat koji bi nam dao šansu da u revanšu pred našim navijačima probamo izboriti polufinale - ističe trener Klisa.

Susret OFK Sloga - Klis počinje u 15 sarti, a sudit će ga Danijel Bojo iz Kiseljaka.

Sloga je u do sada u Kupu pobijedila Slaviju sa 4:0 i Mladost iz Kikača nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Klis je u šesnaestini finala bio slobodan jer je dobojska Sloga odustala od takmičenja, dok je u osmini finala u Prijedoru nakon penala pobijedio ekipu Rudara.

U ranije odigranim četvrtfinalnim mečevima postignuti su sljedeći rezultati:

Zvijezda Gradačac - TOŠK 0:2
Sarajevo - Zrinjski 1:0
Široki Brijeg - Borac 2:1