XS
SM
MD
LG

Borac blizu finala Kupa BiH

Рукометаши Борца на корак су од финалног двомеча Купа Босне и Херцеговине! Црвено-плави су вечерас, у пуној дворани КСЦ Младост у Високом, у првом полуфиналном мечу савладали домаћу Босну, лидера Премијер лиге БиХ, резултатом 24:28 и низ без пораза у свим такмичењима продужили на 13 мечева.

Већ у првом полувремену изабраници Мирка Микића били су пет корака испред ривала (3:8), захваљујући серији 6:1 послије резултата 2:2 у уводним минутима утакмице. На одмор између два полувремена отишло се при предности Борца од четири гола (10:14), а резултатски капитал је наш тим чувао до 47. минута, када су играчи Едхема Сирће голом Мухамеда Торомановића дошли до изједначења (20:20). Ипак, у наредним минутима домаћи су направили неколико техничких грешака у фази напада, што је Борац успио да казни те прво поново одмакне на разлику од два гола (24:26), а потом и да исту за исто толико погодака увећа до посљедњег оглашавања сирене.

Највећи допринос у Борчевој побједи дали су Милош Њежић и Деан Шешић, који су постигли по 7 голова, док су у редовима Босне предњачили Имамагић и Хармандић са 6.

Реванш утакмица игра се у сриједу, 13. марта, у дворани Борик, али ће Борац прије тога у суботу, 9. марта, у утакмици 17. кола Премијер лиге БиХ гостовати Вогошћи Пољине Hills, која је у свом мечу полуфинала куп-такмичења поражена у Љубушком од Извиђача резултатом 27:23.

БОСНА – БОРАЦ 24:28

Dворана: КСЦ Младост у Високом, судије: Арнаутовић и Јовић, седмерци: Босна 3 (2), Борац 4 (3), искључења: Босна 10 минута, Борац 10 минута.

БОСНА: Грчо, Сирћо, К. Чабаравдић 5, Бурић 1, Капић 2, Хармандић 6, Чоло, Балта, Омановић 1, Селимовић, Торомановић 3, Имамагић 6, Бабић. Тренер: Едхем Сирћо.

БОРАЦ: Унчанин, Ђурђевић, Даничић 2, Мијатовић 1, Љубишић 1, Бубић, Суботић, Њежић 7, Савић 3, Лукић 1, Миљковић, Рађеновић 1, Ћелић (2), Шешић 7, Буљина, Дакић 3. Тренер: Мирко Микић.