XS
SM
MD
LG

Selma Omerović čudo od trenera

Ekipa Iskra iz Bugojno vrijedno se sprema za nastavak sezone u Premijer ženskoj ligi BiH, igračice  treniraju pod budnim okom  Selme Omerović. Polusezonu su okončale na drugom mjestu sa osvojenih 28 bodova, a ovaj vikend su odigrale i prijateljsku utakmicu. u kojoj su savladale domaću ekipu Brotojna iz Čitluka rezultatom 2:7.

Trener Iskre osvrnula se na dosadašnji pripremi period.

- Što se priprema tiče, idu u željenom pravcu i sigurno ćemo spremne dočekati početak sezone. Bitno je da nema većih povreda, te da je atmosfera u ekipi dobra, ja sam stvarno zadovoljna načinom na koji se djevojke ophode prema svakom postavljenom zadatku, ali i jedna prema drugoj, uvijek na to stavljam poseban akcenat. Generalno naš najveći problem je teren,  jer je u gradu dosta loša situacija što se tiče sporta i infrastrukture , iako se naš predsjednik trudi da nam omogući apsolutno sve uslove kako bi mogli normalno trenirati, opet, bez dobrog terena je dosta teško neku misao sprovesti u dijelo i evo ako bih mogla samo jednu stvar željeti u Iskri, onda je to dobar stadion. Nadam se da ćemo to dočekati u nekoj bliskoj budućnosti, rekla je Selma Omerović.

Mlada trenerica koja posjeduje B licencu je prošle sezone u posljednjih pet utakmica sjela na klupu ekipe Gradine iz Srebrenika sa kojom je napravila čudo i obezbjedila opstanak u društvu najboljih. Dvadesettrogodišnja Selma Omerović igračku karijeru je upravo započela u Gradini još 2009. godine, gdje se zadržala sve do 2015. kada je prešla u Modriču gdje je nastavila svoju fudbalsku priču. Naredne godin, zbog povrede koljena, odlučila je prestati igrati fudbal, posvetila se fakultetu i trenerskom poslu, a često smo je viđali i u ulozi sudije. Nakon što je odradila fantastičan posao u Gradini, uslijedio je poziv od Iskre iz Bugojna, a danas je i pomoćnica ženske juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

- Trenutno stvari idu baš onako kako sam ja to zamislila, velika mi je čast i zadovoljstvo što sam sada i dio ženske juniorske selekcije, ja sam veliki patriota, već sam rekla da je to emocija, pa tek onda posao i stvarno ne mogu dočekati da krenemo sa radom i službeno. Drago mi je što ženski fudbal iz dana u dan raste, drago mi je što imamo sve više registrovanih igračica, linceciranih trenerica, sve više delegatica, nadam se da će se i situacija sa sutkinjama popraviti i da ćemo svi zajedničkim snaga na najbolji mogući način predstavljati ženski fudbal svima onima koji imaju neke predrasude prema njemu, dodala je trenerica Iskre


Gradina 0 : 8 Emina
Radnik Bumerang 0 : 5 SFK 2000
Banja Luka 0 : 1 Iskra
Alfa Modriča 0 : 4 Lokomotiva
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 13 1 0 40
2 Iskra 14 12 1 1 37
3 Emina 14 9 0 5 27
4 Lokomotiva 14 9 0 5 27
5 Radnik Bumerang 14 5 0 9 15
6 Alfa Modriča 14 3 0 11 9
7 Banja Luka 14 3 0 11 9
8 Gradina 14 1 0 13 3