XS
SM
MD
LG

Vranješ. završena priča

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki za prve dve kvalifikacione utakmi ce za odlazak na Evropski šamponat pozvao je 23 igrača. Protivnici bh tima su  Jermenija i Grčka, a na spisku nema Asmira Begovića, Ognjena Vranješa, Izeta Hajrovića…

Pojašnjavajući zašto nema doskorašnjeg prvog golmana  Asmira Begovića Prosinečki je rekao:

-Imamo dva dobra čuvara mreže. Odličan je Ibrahim Šehić, a u sjajnoj formi je i Kenan Pirić. Brani standardno u Mariboru. Za razliku od njih Begović je rezerva u svom klubu. Ima nekih nesuglasica sa trenerom. Nije otpisan, ali nije u ovom momentu u prvom planu, rekao je popularni Žuti.

Nije želeo mnogo Prosinečki da pojašnjava povratak Seada Kolašinca u redove bh selekcije, kao i ne pozivanje Ognjena Vranješa i Izeta Hajrovića.

-Za Hajarovića ne mogu reći da bi bio na spisku i da nije trenutno povređen. Što se Vranješa tiče, o tome neću previse pričati. To je završeno i idemo dalje. Ko će umesto njega u tim ,videćemo tokom priprema. Za Kolašinca mogu reći da nam je najvažnije da se oporavio i vratio i da je spreman.

O prvim okršajima u ovom kvalifikacijama Prosinečki je istakao da će igrači biti spremni za njih,a da se kroz Ligu nacija napraviola sjajna atosfera.

-Svaki susret je jako važan,a nama su ova dva izuzetno bitna. Bilo bi sjajno da krenemo sa svih šest bodova. Jermenija neće lako pasti,a što se Grčke tiče znamo da sa njima izalzimo dosta teško na kraj. Imaju dobre igrače, igraju u evropskim velikim klubovima, pojasnio je Robert Prsinečki.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 23. marta počinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine. U prvom kolu  kvalifikacija snage će BiH odmeriti sa selekcijom Jermenije, a tri dana kasnije  očekuje ih utakmica sa Grčkom.

Robert Prosinečki je za te okršaje pozvao:

Golmani: Ibrahim Šehić, Vedran Kjosevski, Kenan Pirić

Odbrana: Darko Todorović, Sead Kolašinac, Toni Šunjić, Ermin Bičakčić, Ervin Zukanović, Eldar Ćivić

Vezni red: Stjepan Lončar, Muhamed Bešić, Gojko Cimirot, Miralem Pjanić, Elvis Sarić, Rade Krunić, Goran Zakarić, Haris Duljević, Deni Milošević, Amer Gojak

Napad: Edin Višća, Edin Džeko, Kenan Kodro, Elvir Koljić.