XS
SM
MD
LG

Izabrao i Marinović

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine počinje novi kvalifikacioni ciklus za odlazak na Evro 2021. godine  u Sloveniji i  Mađarskoj.  Protivnik bh timu će 26. marta biti tim Moldavije, a meč će se igrati na Grbavici.

Na spisku selektora Vinka Marinovića nalaze se: Kovačević, Bešić, Topolović, Šabanović, Gazibegović, Pidro, Beganović, Šerbečić, Mujakić, Čeliković, Vrhovac, Hajdarević, Ćarić, Bojo, Mustedanagić, Ćavar, Šabanadžović, Haris Hajdarević, Danilović, Brkić, Marić, Nikolić, Stanić, Mulahusejnović i Demirović.

Objavljujući spisak selektor Marinović je istakao  da je utakmica sa Moldavcima jako važna i da ih mladi repreze ntativci neće potceniti.

-To nam je izuzetno bitna utakmica. Počinjemo sa njima i naravno da nam je važno da krenemo sa tri boda. Dobro smo izanalizirali njihov tim. Znamo i dobre i loše strane Moldavije. Ono što je sigurno, nećemo ih potceniti. To bi bilo ravno katastrofi.

 Novinare je zanimalo da li je ova bh selekcija bolja od one koja je igrala u zadnjim kvalifikacijama I nakon poraza u zadnjem kulu od Portugala oprostila se od završnice Evropskog šampionta:

-Imamo mi u timu I fudbalera koji su nastupali u zadnjim kvalifikacijama. Vreme će nam biti najbolji sudija. Siguran sam da imamo dobru selekcikju, ali moramo  biti svesni da se nalazimo u teškoj grupi. Glavni favoriti su Nemačka i Belgija, a pored nas i Moldavije tu je još i Vels. Neće biti lako izboriti plasman na Evro, ali idemo da igramo i da se nadamo, rekao je Marinović.