XS
SM
MD
LG

U "igri bez igre" ostali praznih šaka

Jubilarni deseti međusobni okršaj Bečejaca i Užičana je po viđenom za zaborav, ali će ga Ere pamtiti po osvajanju tri boda. Očito da je ritam sreda-nedelja učinio svoje. Četiri utakmice za deset dana, još na startu nastavka prvenstvene trke, je previše za srpski fudbal, pa otuda ne čudi što se kraj Đetinje igralo rastrzano, bez lepote, više koncentracije, takmičarskog žara...

Ere ih spustile na zemlju i samo radom može da se zadrži prvoligaški status

- Po viđenom u Užicu, utakmica je trebala da se završi bez golova. Čak smo mi imali jedinu pravu priliku u 50. minutu, ali je udarac glavom Tomčića golman odbranio. Istina je da su Užičani imali veći posed lopte u prvom poluvremenu, ali smo i to anulirali u nastavku. Videlo se da su igrači mentalno ispražnjeni i možda je trebalo više svežijih igrača, bez obzira na trenutni kvalitet, da počne utakmicu.

Međutim, mislio sam da će uspeti da odrade i četvrtu u nizu utakmicu, ali jedna greška u napadu i kontra domaćina skupo nas je stajala. Ove nedelje oporavak mora biti u prvom planu, kakobismo što svežiji dočekali Čačane. Svaki bod nam je vrlo bitan, pogotovo u okršaju sa ekipama koje se kao i mi bore za opstanak, rekao nam je po povratku iz Užicatrener Bečejaca Dušan Bajić.

U igri bez igre, Užičani su upecali ceo plen, a Bečecima ostaje da izvuku pouku i vide gde su pogrešili.

- Svakako da nisam zadovoljan rezultatom, ali ni igrom. Imalismo pogrešan prilaz, igrali kao protiv Inđije, koja je daleko kvalitetnija ekipa od Slobode. Mišljenja sam da smo trebali od prvog minuta da igramo agresivnije, napadački, a ne da se opredelimo za odbranu, smatra predsednik kluba Dragan Knežev.

Ako je do sada i postojala nada da se može "preko crte" i nastaviti sezona u plej-ofu, više nema dileme. Treći deo sezone Bečejci će igrati se u plej-ofu i kad se bodovi prepolove, sledi grčevita borba za opstanak. E, kako bi sada dobro došeo golgeter tipa Mladena Kovačevića. Na žalost, on je sada u Kini. Ne mogu zajedno "i jare i pare".