XS
SM
MD
LG

UNSU nastavio niz uspjeha

Proteklog vikenda u Tuzli, održao se  Internacionalni turnir poznat kao "TK OPEN"

Domaćin i organizator turnira Kbs "Tuzla-Sinbra" pobrinuo se da kao i svake godine turnir bude dobar ispit za karatiste i karatiskinje iz cijeloga regiona. Učešće je uzelo 60 klubova sa oko 600 takmičara a kvalitetu samog takmičenja doprinelo je učešće muške i ženske seniorske ekipe Turske karate federacije.

Karate klub UNSU je nastupao u 22 takmičarske kategorije u jednom mješovitom sastavu pionira, kadeta, juniora i seniora i kako se domaćin po nepisanom pravilu ne računa, osvojio prvo mjesto u Generalnom plasmanu klubova.

Ukupnosu osvojili 5 (+1 nezvanična kategorija) zlatnih medalja; 6 srebrenih i 6 bronzanih medalja. 

Ono što treba istaći jesu svakako nastupi i pobjede juniora Nedića u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji o čemu smo već saopštavali, zatim nastupi kadeta Uroša Radana u kadetskoj konkurenciji (-57) koji je osvajanjem zlatne medalje u dosta teskoj konkurenciji opravdao ulogu favorita. Srebrnu medallju osvojio je Aleksandar Jović u kategoriji kadeta (70+) koji je ovaj put pokazao ogroman napredak i nagovestio dobre rezultate u narednom periodu.
Odlične nastupe imale su i kadetkinje Jelena Tripunović, Anđela Knežević  Dijana Bota koje su ekipnoj  konkurenciji osvojile  bronzanu medalju.

U juniorskoj ženskoj konkurenciji ekipa u sastavu; Sara i Dajana Kalajdžić i Dijana Bota osvojila je treće mjesto, dok je u pojedinačnoj konkurenciji Dajana Kalajdžić osvojila srebrnu medalju.

U seniorskoj ekipnoj ženskoj konkurenciji ekipa u sastavu; Dajana Kalajdžić, Momić Tamara i Topuzović Tamara u finalnom meču su poražena je od Turske reprezentacije, a prije toga bila uspješnija od ženske ekipe "Castra" iz Banja Luke.

Najljepši utisak dana, svima u klubu, pored svega nabrojanog jeste uspjeh pionirki Marije Trifković, Milice Mie Vujić i Marije Gavrilović koje su posle odličnih rezultata na regionalnom i republičkom prvenstvu još jednom pokazale svoju dominaciju osvojivši ekipno zlato pobjedama nad odlične dvije ekipe domaćina turnira kbs."Tuzla-Sinbra" . One su i u pojedinačnom dijelu isto tako bile uspješne u svojim kategorijama osvojivši dva zlata i jedno srebro. Zlatne su bile Trifkovićeva  (-44) 11 godina i Vujićeva (-34) 10 godina, a srebrna Gavrilovićeva (-32) 11 godina.
U muškoj konkurenciji pionira istakli su se Letić Miloš osvajanjem srebrne medalje u kategoriji 13 godina (-40) i Vukašin Tripunović u kategoriji 11 godina (-35).

Narednog vikenda kadete, juniore i seniore očekuje još jedan kvalitetan ako ne i najkvalitetniji turnir u regionu "Ilidža open".