XS
SM
MD
LG

Ana, najbolja od svih

“Biću najbolja od svih”. Ovim riječima srce mi je osvojila šestogodišnja djevojčica kada sam prije sedam godina pravio reportažu o porodici najvećih zaljubljenika u košarku u Trebinju.

Ana Milanović tada je nosila dres košarkašica Trebinja 03, za pet brojeva prevelik, a umijeće sa loptom bilo je za njene godine zadivljujuće.

Milanovići su sportska porodica, a tata i mama imaju četvoro djece: Srđana koji igra u Mladosti iz Mrkonjić Grada, Mileta koji nosi dres Leotara, Saru – prvotimku Leotara 03 i nju, Anu koja sa svega 13 godina ima impozantne rezultate u svemu čega se dotakne.

Osim što je odlična košarkašica i predvodnik svoje generacije, odnedavno je reprezentativka Srbije i stručnjaci joj predviđaju blistavu karijeru te se nadaju da će dogurati do WNBA. To je nagovještavala kao dijete, a podsjetila me na naš prvi razgovor.

– To je za mene bilo neko novo iskustvo. Jednostavno sam osjećala da ću biti košarkašica. Pa šta drugo da budem kad su Srđan, Mile i Sara odlični košarkaši… I da ponovom, biću najbolja – izjavila je Ana.

Otac Dragomir za nju kaže da je od malih nogu bila veliki borac.

– Oduvijek se borila za svoje mjesto, prvo mjesto i uvijek je imala svoje, te bila vođa. Srđan je najstariji i sve ih je odveo u košarku, ali Ana zaista ima ogromnu volju i želju za uspjehom. Od nas će uvijek imati podršku, a vjerujem da će i dalje napredovati – rekao je ponosni otac.

Muzičku školu pohađa već šest godina gdje svira na violončelu. Njena nastavnica Jana Hadžić kaže da je jako talentovana i odgovorna djevojčica koja, pored ljubavi prema sportu, gaji i ljubav prema muzici.

– Ana je prije nekoliko godina u Banjaluci nastupila na republičkom takmičenju i osvojila drugo mjesto. Ona je veoma odgovorna djevojčica, jer pored brojnih obaveza u školi i sportu uspijeva redovno da pohađa muzičku školu. Imamo odličan odnos te uspijevamo da se sve dogovorimo i usaglasimo o mnogim stvarima – kazala je Hadžićeva.

Pohvale trenera

Anin trener Dragana Lugonja za nju ima samo riječi hvale i tvrdi da je jedna od najboljih mlađih košarkašica, vrlo vaspitano i prije svega dobro dijete koje je svima velika podrška i stub ekipe.

– Na svakoj utakmici daje svoj maksimum i za tim uvijek želi najbolje. Igra za kadetsku, juniorsku i seniorsku selekciju, a nedavno je imala poziv da nastupi za reprezentaciju Srbije. Kada ekipa pada, Ana je tu da je podigne, pruži motiv, krene punom snagom za ekipu– kazala je Lugonja.


16 .kolo Prvenstvo BiH
Brčanka : Željezničar
Čelik Subor 72 : 57 Jedinstvo Piemonte
Play Off Ultra : Mladi Krajišnik
Sloboda 55 : 86 Leotar 03
Rudar Sport 41 : 95 RMU Banovići
Tabela
Poz Tim UT PB PR BOD
1 RMU Banovići 14 14 0 28
2 Orlovi 14 13 1 27
3 Play Off Ultra 14 9 5 23
4 Leotar 03 14 9 5 23
5 Jedinstvo Piemonte 15 7 8 22
6 Mladi Krajišnik 14 7 7 21
7 Brčanka 13 8 5 21
8 Čelik Subor 14 6 8 20
9 Rudar Sport 15 3 12 18
10 Sloboda 15 1 14 16
11 Željezničar 14 1 13 15