XS
SM
MD
LG

Sloga se zahvalila Klisu

Na svojoj zvaničnoj  Fejsbuk stranici ekipa Sloge iz Gornjeg Crnjelova se oglasila nakok jučerašnje revanš utamice Kupa BiH, sa Klisom iz Buturović polja. Susret je završen nerješenim rezultatom 2:2,a u pulufinale su otišli igrači Sloge, jer je prvi meč odigran na njihovom terenu završen 1:1. Oglašavnje Sloge prenosimo u potpunosti:

Poštovani FK Klis, hvala Vam!

Fudbalski klub 'Sloga' iz Crnjelova, na čelu sa svojim predsjednikom Zlatkom Krbanjevićem, želi da iskaže veliku zahvalnost fudbalskom klubu 'Klis' na izuzetnom gostoprimstvu, na savršenoj organizaciji utakmice, kao i na ponašanju svih aktera, uključujući i domaću publiku.

Bilo nam je zadovoljstvo biti Vaš gost u prethodna dva dana. Dočekali ste nas onako kako se dočekuju istinski sportski prijatelji. Nije bilo momenta od našeg dolaska u Konjic da nam niste bili na raspolaganju.
 

Pokazali ste da znate organizovati jedan istinski sportski spektakl na takav način da bi Vam pozavidjeli i mnogo veći klubovi.

Budite ponosni na sebe, jer ste pokazali koliko volite svoj klub i koliko ste ustvari veliki.

Hvala i Vašoj publici koja je pokazala da se u Bosni i Hercegovini na jedan fin, kulturan i dostojanstven način može bodriti svoj klub, biti mu vjetar u leđa, a da se pritom ne vrijeđa protivnik. Naprotiv, oni su naše igrače dočekali i ispratili sa utakmice aplauzom. Vi ste na taj način ustvari poslali najljepšu sliku o sebi samima.

Nije slučajno što je duel dva mala fudbalska kluba juče bio medijski najgledaniji događaj u državi.

Sport spaja ljude.
Juče nije bilo poraženih.
Fudbal je pobijedio.