XS
SM
MD
LG

Veštačkih terena možda bude,a možda i ne!

Fudbalski savez Bosne i  Hercegovine, a samim tim ni entiteski savezi, još nisu dobili  sredstva UEFA i FIFA za izgradnju terena sa veštačkom travom, a možda ih i ne dobiju!

Kao što je poznato, gradovi koji će dobiti teren sa veštačkom travom, kako su gromoglasno najavili iz sva tri fudbalska saveza, se već znaju. Potpisani su sa njima i predugovori, a tek 2. aprila će se znati da li BiH ulazi u projekat evropske i svetske kuće fudbala, gradnje terena sa veštačkom travom.

Naime, tog dana će se razmatrati bh aplikacija za terene i doneti odluka da li se ide u taj posao, vredan oko 7 miliona maraka. Od toga UEFA I FIFA daju nešto manje od 4 miliona, a ostalo lokalne zajednice.

To nam je rekao Nihad Hodžić, čovek zadužen u FS BiH za implementaciju programa UEFA I FIFA.

-Neko, ne znam ko, je vama novinarima dao pogrešnu informaciju. Mi sprovodimo teneder, jer moramo tako da bi aplicirali za projekat  i pola zimo od realne pretpostavke da ćemo dobiti te terene. Ništa još nije gotovo. Dobili ste informacju da mi moramo do 25. marta da odlučimo ko ja firma dobija posao. A to nije tačno. Sve će se odlučiti 2. aprila. Mi ćemo predložiti, ali u UEFA I FIFA moramo poslati kompletnu dokumenta ciju. Oni će da je pregledaju i daju konačno zeleno svetlo za sve, a možda nas i odbiju.  Nadam se da neće. U ovom momentu niko ne zna šta će biti. Sve papire koje dobijemo od firmi koje su aplicirale za posao, mi moramo poslati u Nion. Tu će se raditi ekspertiza i doneti odluka. Naše je da predložimo ko da radi, na osnovu validne dokumentacije, a oni to mogu prihvatiti ili odbiti. Dakle, ponavljam, posao oko izgradnje terena nije još uvek siguran. Čekajmo 2. april i odluku o ulasku u taj projekat. Moram reći da mi nije jasno ko je sve to predstavio kao gotovu priču. Nisam ja i nije mi padalo na pamet, jer znam procedure. Očigledno je neko malo požurio i uneo zabunu u kompletan  proces, rekao nam je Nihad Hodžić.

Nakon toga u razgovoru nam je zamerio što pišemo o tome i konstatovao kako navijamo za jednu stranu. Naravno, to je mišljenje gospodina Hodžića i mi ga ne možemo menjati, kao što je i naše mišljenje da se neko zaigrao sa veštačkim terenima i, zarad možda nekih izbornih poena,  pričao priče kako je sve gotovo. Očigledno da nije...S toga ćemo pratiti i čekati 2. april...