XS
SM
MD
LG

Birač sprema iznenađenje u Šekovićima

Prvo gostovanje u proljećnoj polusezoni Birač u nedjelju ima u Šekovićima, gdje će, na Gradskom stadionu, pokušati iznenaditi  favorizovanog domaćina i ponijeti bodove u Derventu.

U timu iz Dervente ističu da poštuju protivnika, ali i vjeruju u svoj kvalitet.

„Poslije razočaravajućih 0:0 u prošloj utakmici sa  Čelopekom, kada smo silno željeli i bili motivisani da osvojimo tri boda i na najbolji mogući način otvorimo proljećni dio šampionata, a gdje smo propustili pregršt prilika, u Šekovićima očekujemo pravu prvenstvenu utakmicu. Šekovići sigurno jesu favorit u ovom susretu, što zbog domaćeg terena i činjenice da na njemu dosada nisu izgubili nijedan bod, što zbog stanja na tabeli, ali mi idemo da pokušamo da se vratimo neporaženi iz komšiluka. Što se tiče našeg protivnika, čije sve igrače poznajemo, to je jedna odlična ekipa koja je  zasluženo u vrhu. Protivnički tim je spoj odličnih fudbalera - od povratnika Ninića, do Popovića i Miloševića i odličnog trenera Đukanovića,  ali, kao što rekoh,  idemo da probamo da uradimo ono što niko nije,  a to je da se iz Šekovića vratimo bar sa bodom. Mi u ovu utakmicu ulazimo kompletni,  mada  je upitan nastup Pejanovića, zbog privatnih obaveza.  Sedmicu iza nas smo dobro  iskoristili i vrijedno trenirali i nadamo se da će se to prenijeti na teren i izvući pozitivan rezultat. Očekujemo fer i korektnu utakmicu,  a bolja, spretnija i, na kraju i srećnija, ekipa neka pobijedi“, istakao je Bojan Bogičević, čuvar mreže Birča.

Prvu pobjedu u novom rangu takmičenja  Birač je ubilježio u drugom kolu regionalnog Istoka, pobijedivši Šekoviće na Ivan polju, rezultatom 2:0, a strijelac oba pogotka bio je kapiten i, sada jedan od najboljih strijelaca ove lige, Ratko Đurić.

FK Birač, Derventa