XS
SM
MD
LG

I Grujić protiv Krstajića

Posle Luke Milivojevića i Marko Grujić reagovao na obrazloženje selektora naše reprezentacije u vezi sa igračima koji nisu pozvani za prijateljsku utakmicu s Nemačkom (Volfzburg, sreda) i prvi meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo dogodine s Portugalijom (Lisabon, 25. mart).

Mladen Krstajić je na pres-konferenciji na kojoj je objavio sastav nacionalnog tima ukazao i zašto nije pozvao Marka Grujića (22), koji u ovoj sezoni igra u Herti kao Liverpulova pozajmica timu iz Bundes lige. Tvrdio je da to čini zato što je nekadašnji Zvezdin fudbaler odbio da bude u mladoj reprezentaciji, koja se izborila da u drugoj polovini juna učestvuje na Evropskom prvenstvu za svoj uzrast u Italiji i San Marinu.

- Ne bih voleo da pravim neku polemiku niti problem oko toga, poštujem svaku selektorovu odluku. Međutim, činjenica je da nikada nisam odbio poziv mlade reprezentacije. U septembru, kada sam tek stigao u Hertu, nadležni iz kluba su procenili da bi radi moje brže adaptacije bilo bolje da tih nekoliko dana reprezentativne pauze provedem trenirajući u klubu i poslali su zahtev Fudbalskom savezu Srbije u kome su obrazložili o čemu je reč. Posle nekoliko dana je stigao potvrdan odgovor iz naše zemlje i tada niko nije pravio problem oko toga. Kasnija okupljanja sam propustio zbog povrede, zbog koje nisam nastupao ni u klubu. Za mene je igranje za reprezentaciju Srbije najveća čast, a verujem i za svakog sportistu, tako da nikada ne bih to dovodio u pitanje. Nadam se da ću svojim partijama ponovo zaslužiti poziv - objasnio je Grujić za Sport klub.

Da li će putovati s mladom reprezentacijom na Evropski šampionat, to ostaje da se vidi.