XS
SM
MD
LG

Mladost sačuvala Kup

Odbojkaši brčanske Mladosti odbranili su pehar namijenjen pobjedniku Kupa Bosne i Hercegovine. Na završnom turniru u Brčkom danas su u finalu u savladali OK "Kakanj" sa maksimalnih 3:0 po setovima 25:18, 25:16 i 28:26. u meču koji je tajao 83. minuta.

Za ulazak u finale Mladost je u gradskom derbiju nadigrala Jedinstvo sa 3:0, a maksimalno su slavili i Kakanjci proriv Majevice iz Lopara.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Jovan Ćendić iz pobjedničke ekipe. Brčacima je ovo u nizu šesti pehar Kupa BiH, a uz to osvojili su i pet u prvenstvu te u dobrom raspoloženu i sa "pol pozicije" ulaze u plej of u odbrani šampionskog pehara najbolje ekipe Premijer ligi BiH.

Dvorana "Gimnazije" Brčko

Delegat: Milenko Marić / Banja Luka
Prgvi sudija: Mirza Bašić / Lukavac
Drugi sudijsa: Nikola Kozić / Ljubinje

OK "Mladost" Brčko - OK "Kakanj" Kakanj 25:18, 25:16, 28:26

Mladost: libero Mlađan Lukić, libero Anto Oršolić, Eldar Trakić, Jovan Ćendić, Radoslav Janjić, Almir Čolo, Azur Eminović, kapiten Saša Zimonjić, Tihomir Gajić, Andrija Divljan, Niša Tanić, Arman Čirić Trener Branko Mišić Pomoćni treneri Mirza Keserović i Damir Simikić

Kakanj: Muhamed Begić, Nebojša Junuzović, Marko Milovanović, Muris Krivokapa, Armin Šljivo, Edin Mehić, Adin Fazlić, Danilo Ružić, Bahrija Zenović, kapiten Armin Fejzović, libero Sejdin Mustafić, Armin Vehab Trener Almir Aganović Pomoćni trener Armin Fejzović

Narednog vikenda nastavljaju se odbojkaška uzbuđenja prvim četvrtfinalnim mečevima plej ofa, doigravanje za prvaka, evo i parova:
Modriča (8) - Mladost (1), 
Majevica (7) - Kakanj (2), 
Radnik (6) - Domaljevac (3)
Jedinstvo (5) - Borac (4)