XS
SM
MD
LG

Fočaci pamte svoje legende

U Foči su proteklog vikenda odigrane tri utakmice- pred svojom publikom nastupili su fočanski fudbaleri, košarkaši i odbojkaši.

Sve tri utakmice počele su minutom ćutanja za rano preminulog Zdravka Krsmanovića, nekadašnjeg načelnika opštine Foča, fudbalera Sutjeske i predsjednika Fudbalskog kluba Sutjeska. Minut ćutanja na fudbalskom meču ujedno je bio posvećen i pokojnom treneru Sutjeske Filipu Ikoniću sa čijim likom na majicama su fudbaleri Sutjeske istrčali na teren.

Remi Podrinja na ravne časti

Fudbaleri Sutjeske podijelili su bodove sa zvorničkom Drinom odigravši neriješeno 1:1 u 18. kolu Prve lige Republike Srpske. Oba gola postignuta su u drugom poluvremenu- gosti su poveli u 52. minutu autogolom Eleza, a Fočaci su izjednačili u 76. minutu kada je iz slobodnog udarca mrežu Drine zatresao Okuka.

Nakon 18. kola, Sutjeska je ostala na devetoj poziciji, sada ima 18 bodova, pet manje od Podrinja iz Janje na šestom mjestu koje vodi u doigravanje za prvaka i koje garantuje opstanak u ligi.

Do podjele lige na plej-of i plej-aut ostala su još četiri kola,  a u narednom Sutjeska je opet domaćin, ugostiće četvrtoplasirani Željezničar iz Banjaluke.

Košarkaši ispustili pobjedu 

Košarkaši Sutjeske poraženi su u Foči od Radnika iz Bijeljine pola koša razlike 76:77 u 20. kolu Prve lige Republike Srpske. Sutjeska je ispustila pobjedu u samom finišu- minut prije kraja vodila je sedam poena razlike 75:68, a onda je uslijedio nevjerovatan preokret. U posljednjem minutu, Radnik je ubacio devet, a Sutjeska svega jedan poen. Goste je do pobjede predvodio odlični Dejan Kokoruš sa 25 poena. U ekipi Sutjeske Mrđan Mrković ubacio je 17, Dragan Vuković 16, Stefan Radović 12, Nemanja Sladoje 10 poena.

Dva kola prije kraja, Sutjeska je osma sa osam pobjeda i 12 poraza. Fočacima je ostalo još da odigraju mečeve u Foči protiv Sokoca i u Banjaluci protiv vodećeg Borca.

Za Fočake će to biti mečevi za prestiž, jer im rezultatski neće mnogo značiti, pošto ne mogu u plej-of, a ne mogu ni ispasti iz lige.

 Odbojkaši Maglića izborili plej-of

Odbojkaši Maglića izborili su plasman u plej of za prvaka Srpske savladavši u posljednjem kolu na svom terenu Crvenu zvijezdu iz Obudovca kod Šamca, direktnog rivala u borbi za poziciju četiri, sa 3:1 u setovima. Maglić će iduće subote u polufinalu plej-ofa igrati sa Drinom iz Zvornika koja je ligaški dio sezone završila na prvom mjestu.

Istog dana kada i odbojkaši, u Foči će borbu u plej-ofu, ali Premijer lige BiH, početi i ženski tim Maglića.

Fočanke u četvrtfinalu igraju protiv Gacka.