XS
SM
MD
LG

Važna pobjeda Radnika

Fudbalerke Radnika iz Bijeljine ostvarile su važnu pobjedu u nastavku sezone. Igračice Dragana Jevtića su u okviru 12. kola Premijer ženske lige Bosne i Heregovine savladale ekipu Gradinu iz Srebrenika ubjedljivim rezultatom 0:6.

Gostujuća ekipa je od početka utakmica bila dominantna, dok su domaće igračice imale samo jedan šut u okvir gola za 90. minuta meča. Radnik je odmah na startu poveo, igrao se drugi minut kada je korner izvela Šakotić, a u šesnaestercu najbolje se snašla Jović i pogodila mrežu za prednost od 0:1.

Nastavile su fudbalerke iz Bijeljine da napadaju, a to im je došlo na naplatu u 17. minuti, Aljić je pružila loptu u prostor za Krajšumović koja je izašla sama ispred čuvara mreže ekipe Gradine i postigla pogodak.

Novi pogodak za tim Dragana Jevtića stigao je u 30. minuti meča, N. Milović je probila po lijevoj strani i ubacila loptu u šesnaesterac, a siguran realizator bila je Marković i povećala prednost od 0:3 što je bio i konačan rezultat prvog dijela igre.

U nastavku utakmice viđena je ista slika, Gradina je uglavnom igrala više defanzivno i rijetkim kontrama pokušavala nešto više da uradi ispred gola Danice Spasojević, dok sa druge strane Radnik je nastavio da igra ofanzivno i da kontroliše igru.

Igrala se 57. minuta kada je Aljić ponovo bila u centru pažnje, prošla je po desnoj strani i ubacila loptu u šesnasterac, gdje se najbolje snašla Krajšumović i zatresla mrežu.

Gradina je zatim zaprijetila u 60. minuti preko Hasić, ali je lopta otišla pored gola. Zatim 8. minuta poslije Šakotić je ubacila loptu iz kornera, a najbolje se snašla Marković i postigla svoj drugi pogodak na utakmici.

A do kraja meča Radnik je postigao još jedna gol, Aljić koja je odigrala sjajnu utakmicu, upisala je novu asistenciju za Krajšumović koja je na kraju postavila konačan rezultat 0:6.

- Veoma mi je drago što smo ovaj drugi dio prvenstva počeli pobjedom i to ubjedljivim rezultatom. Utakmicu smo odigrali kao tim, ono što smo se dogovorili u svlačionici to smo prenjeli na teren. Zadovoljna sam svojom igrom, ali naravno uvijek može bolje. Svakako mi je drago što sam postigla dva gola, ali ništa to ne bi postigla bez svojih saigračica. Svakako nema puno vremena za slavlje, pred nama je još mnogo posla, a to je svakako da obezbjedimo opstanak, izjavila je Dejana Marković, dvostruki strijelac na utakmici.

ŽOFK Gradina Srebrenik - ŽFK Radnik Bijeljina 0:6 (0:3)

Stadion: Gradski u Srebreniku Gledalaca: 100 Glavni sudija: Tanja Račić (Banja Luka). Pomoćnici: Tamara Došen (Prijedor) i Zahid Đedović (Tuzla). Žuti karton: Gradina (Kastrati).

Gradina: Avdić, Mujić, Buljubašić, Džaferović, Šećić, Hasić, Priganica (od 28. Pezerović) , Ružić, Zolotić (od 56. Kastrati), Rahmanović, Bećirović (od 60. Ćorbić). Trener: Nermin Karić

Radnik: Spasojević, N. Milović (od 75. Stevanović), Šakotić, Jović (od 81. Ilić) Njeguš (od 70. Stojanović), J. Milović, Stokanović, Stević, Marković, Krajšumović, Aljić. Trener: Dragan Jevtić.

Igračica utakmice: Sofija Krajšumović (Radnik Bijeljina).


Gradina 0 : 6 Radnik Bumerang
Banja Luka 0 : 6 Emina
Alfa Modriča 0 : 6 SFK 2000
Lokomotiva 0 : 1 Iskra
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 12 11 1 0 34
2 Iskra 12 10 1 1 31
3 Emina 12 7 0 5 21
4 Lokomotiva 12 7 0 5 21
5 Radnik Bumerang 12 5 0 7 15
6 Alfa Modriča 12 3 0 9 9
7 Banja Luka 12 3 0 9 9
8 Gradina 12 1 0 11 3