XS
SM
MD
LG

Dobrilović: Dijalogom i obostranim razumijevanjem do rješenja

Futsaleri Glasinca su se nakon četiri godine u Drugoj ligi Republike Srpske ponovo vratili u prvoligaško društvo.

Došlo je do smjene generacije, a mlada ekipa sa trenerom Predragom Dobrilovićem je godinama stasavala i konačno sazrela za plasman u prvoligaški karavan.

- Nakon četiri godine sokolački futsal se vraća u prvoligaško društvo. Smjenom generacija je to bilo teško učiniti ranije, iako smo sva četiri puta bili nadomak ulaska. Konačno, ove sezone smo napravili jedan dobar tim, i to na duže staze, jer su svi igrai relativno mladi i pred njima je mnogo utakmica. Trudićemo se da u većem rangu održimo ovo što sada imamo i da pojačamo rad. Organizaciono, trebamo da se podignemo na još jednu ljestvicu, rekao je za naš portal trener Glasinca, Predrag Dobrilović.

Nekadašnji pomoćnik selektora Bore Matana u reprezentaciji BiH poznat je kao neko ko mnogo pažnje posvećuje omladinskom futsalu, možda i najviše u kompletnoj Bosni i Herceogivni. Tako želi i da nastavi u budućnosti.

-  Pokušaćemo, po oprobanoj praksi da animiramo što više mladih, da se uključe na vrijeme na futsal i da pravilno uče o futsalu, Težićemo ka organizaciji omladinske lige, zajednički sa ostalim klubovima u Republici Srpskoj i ponovno organizovanje futsal kampa gdje će učesnici moći vidjeti mnogo poznatih lica iz svijeta futsala našeg regiona. Naravno, očekujem i od vašeg portala da ćete nam kao i uvijek biti pravi saradnik.

KMF Glasinac nije bio obavezan da igra Omladinsku ligu Republike Srpske ove sezone, koja je izazvala mnogo polemike, ali je svakako bio spreman da uskoči sa svojom ekipom ukoliko dođe do realizacije ideje.

- Mišljenja sam da će se u narednom periodu posvetiti mnogo višnje pažnje futsalu, jer UEFA postavlja stalno nove uslove koji se moraju ispoštovati. Jedan od njih je i organizacija juniorske Premijer lige, a već znamo da je uskoro u Zenici i reprezentativno okupljanje te selekcije. Ova godina će biti prekretnica kako u FSRS, tako i u N/FS BiH. Trenutno su se zaledili odnosi predstavnika SAveza i klubova Prve lige zbog pionirske lige. Nadam se da ćemo svi zajedno dijalogom i obostranim razumijevanjem naći rješenje. Ne mislim da nemamo iste interese. Ni novac nije presudan, već ponajviše loša komunikacija. Imamo mi mnogo zaljubljenika u futsal koji će jedva dočekati da koordinaraju projektom igranja mladih futsalera. Samo se treba boriti. Bojim se da smo do sada već ispustili mnogo vremena i da nam nije potrebna i ova godina. U regionu je stanje mnogo drugačije i svi su ozbilnije pristupili ovom poslu. Znamo da nema opstanka niti jednog sporta bez omladinskih liga, zašto bi futsal bio izuzetak, zaključuje Dobrilović razgovor za naš portal.

KMF Glasinac je na drugoligaškom istoku ove sezone osvojio 18 bodova iz osam mečeva. Ostvarili su šest pobjeda i doživjeli dva poraza. Sakupili su šest bodova više od drugoplasirane Dervente, a ekipa je ukupno postigla 38 golova, dok je primila 20.

 

 

 


Željeznica 7 : 4 Derventa
Glavica 1 : 4 Glasinac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Glasinac 8 6 0 2 18
2 Derventa 8 4 0 4 12
3 Željeznica 8 3 1 4 10
4 Glavica 8 3 1 4 10
5 Obilić 8 3 0 5 9