XS
SM
MD
LG

Remi Srbije i Pancera

Hrabra igra Srbije, bez nekoliko iskusnih igrača, i vredan remi protiv Nemačke - 1-1(0:1) u Volfsburgu. Odigrala je Srbija dobru utakmicu, pogotovo u prvom poluvremenu a u nastavku pohvale zaslužuje pre svih golman Marko Dmitrović. U sastavu koji je pretrpeo velike izmene zbog povreda nekolicine igrača, Orlovi su u ovom trenutku dali maksimum i postigli rezultat koji nas u dobroj atmosferi vodi u Lisabon. 

Odlično izdanje Srbije u prvom delu igre i zasluženo vođstvo koje, po svemu viđenom, moglo biti i ubedljivije. Iznenadio je Mladen Krstajić kolegu Joakima Leva visokim presingom u uvodnim minutima utakmice, pokazala je tada Srbija da će znati da se brani, ali kada se ukaže prilika i napadne, ugrozi mrežu Nojera. Nisu Orlovi bili impresionirani činjenicom da im se s druge strane nalaze četvorostruki prvaci sveta, naprotiv, delovali smo dosta dobro u svim linijama tima.I samopouzdanje je bilo na visokom nivou s obzirom da u timu nije bilo nekoliko iskusnijih igrača.

Nemačka praktično i nije imala neke izglednije prilike, a naš gol ugrozio je samo Verner, prvi put u 22.minutu posle greške na sredini terena,a zatim u 37. minutu kada su domaćini probili po desnoj strani, Verner je uputio udarac sa nekih pet,šest metara ali Dmitrović je fenomenalnim refleksom uspeo da loptu prosledi u korner.

Orlovi su rano došli do zlatnog gola, Ljajić je izveo korner, na prvpj stativi lopta se odbila od Makismovića koja je završila na glavi Luke Jovića, usledio je precizan udarac a Nojer je ostalo da samo isprati radost našeg tima. Igrao se 25.minut kada je Srbija mogla da duplira vođstvo, bila je to prilika iz reda stopostotnih, Lazović je uposlio Jovića, ali njegov pokušaj je bio izblokiran. Ponovo smo bili blizu drugog gola u 41.minutu, bila je to akcija Gaćinović – Lazović, Ljajić je imao priliku koja se ne propušta, ali lopta je završila preko gola. U poslednjim trenucima poluvremena Milenković je napravio izlet u šesnaestercu Nemačke, posle prekida koji je izveo Ljajić, ali malo je nedostajalo da Nojer ponovo bude savladan.

 Nastavak je doneo mnogo agresivniju igru Nemačke, u igru su ušli Rojs i Gorecka a Dmitrović je imao više posla nego u prvom poluvremenu. Nemci su bili najbliže izjednačenju posle petnaestak minuta igre, kada je prvo Sane uputio udarac glavom ali Dmitrović je odbranio. Odmah zatim Gundogan je izbio sam iasped našeg golmana, zaobišao ga i poslao loptu u gol, ali pojavio se Maksimović i loptu izbacio u polje sa gol linije. Sve to kao da je bilo uvod u izjednačenje, neko je pogrešio na sredini terena, lopta je došla do Gorecke i Dmitrović nije mogao ništa da uradi. Imali su Nemci do kraja veću inicijativu, ali uspeli smo da se odbranimo i ostvafrimo rezultat koji predstavlja veliko ohrabrenje pred start u kvalifikacijama i meč sa Portugalom u Lisabonu (25.mart - 20,45). 

Reprezentacija Srbije odlazi u četvrtak, 21.marta u Lisabon gde je četiri dana kasnije očekuje duel sa Portugalom u okviru prvog kola kvalifikacija za EP 2020.

Nemačka - Srboija 1:1 (0:1)

STRELCI: 0:1 Jović 12, 1:1 Gorecka 69.Stadion: Folksvagen Arena. Gledalaca: 30.000. Sudija: Bobi Maden (Škotska).Crveni karton: Pavkov (90+4)

NEMAČKA: Nojer (od 46. Ter Štegen), Kimih, Zile, Ta, Klosterman (od 89. Keler), Gundogan, Halštenberg, Brant (od 56. Gorecka), Haverc (od 46. Rojs), Sane (od 90+5 Šulc), Verner.

SRBIJA: Dmitrović, Rukavina, Milenković, Spajić, Bogosavac (od 77. S.Mitrović), Maksimović (od 88. Jovičić), Milinković - Savić (od 62. Lukić), Lazović (od 80. Živković), Gaćinović (od 62. Radonjić), Jović (od 70. Pavkov), Ljajić.