XS
SM
MD
LG

NCAA: LSU, Ouburn i Florida prošli dalje

Košarkaši LSU opravdali su ulogu favorita protiv Jejla. Oni su slavili sa 79-74 i prošli u drugu rundu. Prvo poluvrijeme LSU je odigrao na zavidnom nivou. Igrali su sjajno na oba dijela terena pa su na poluvremenu imali +16. Međutim, Jejl se nije lako predao. U nastavku su bili sjajni a na kraju su uspjeli meč uvesti u neizvjesnu završnicu. Ipak, LSU nije poklekao i došli su do trijumfa. Do trijumfa ih je predvodio Mejs sa 19 poena dok je Kopland predvodio Jejl sa 24 poena.

Dalje su prošli i košarkaši Ouburna. Oni su savladali Nju Meksiko sa 78-77. Tokom cijelog meča gledali smo veliku borbu ali i dosta izjednačen meč. Skoro cijelo vrijeme Ouburn je vodio ali ta prednost nije bila velika. Meč je na kraju ušao u neizvjesnu završnicu. U njoj su bili sigurniji košarkaši Ouburna. Njih je do pobjede predvodio Harper sa 17 poena dok je Mecents predvodio Meksiko sa 16 poena.

Dalje je prišla i Florida. Oni su savladali Vermont sa 76-69. Meč je u prvom poluvremenu bio tvrd i izjednačen pa se na odmor otišlo sa rezultatom 27-27. U nastavku je do izražaja došao kvalitet Floride i na kraju su savladali borbeni Vermont. Kabengel ih je predvodio sa 21 poenom dok je Smit predvodio Vermont sa 19.

Foto: NCAA