XS
SM
MD
LG

BiH – Jermenija2:1 (1:0)

Stadion: “Grbavica” u Sarajevu. Gledalaca: 10.000. Sudija: Jakob Kelet (Danska). Strelci: 1:0 Krunić (33), 2:0 Milošević (80), 2:1 Mkitarjan (90+3, penal). Žuti karton: Čivić (BiH).
 

BOSNA I HERCEGOVINA: Šehić, Čivić, Bičakčić, Todorović, Bešić, Višća, Pjanić, Džeko (od 87. Koljić), Zukanović, Krunić (od 82. Gojak), Zakarić (od 65. Milošević). Trener Robert Prosinečki.
 

JERMENIJA: Airapetjan, Harojan, Grigorian, Mkrtčjan, Kalisir, Gazarjan (od 81. Ezbiliz), Hovhanisjan, Dagbašjan, Mkitarjan, Karapetjan (od 67. Briasko), Ademjan (od 67. Babajan). Selektor Armen Gjulbudaghjants.

Reprezentacija BiH otvorila jre kvalifikacije za EP 2020. godine pobjedom (2:1) protiv Jermenije na Grbavici u Sarajevu, ali su gosti propisno namučili izabranike selektora Roberta Prosinečkog. 

U lošoj fudbalskoj predstavi koja je bila 100. nastup za kapitena Edina Džeku BiH je povela golom Rade Krunića u 33. minutu poslije kornera koji je izveo Miralem Pjanić, a rezultat je udvostručio rezervista Deni Milošević u 80. minutu poslije akcije Džeke i Edina Višće. U trećem minutu sudijske nadoknade iz penala je pogodio Henrik Mkitarjan i postavio konačan rezultat.

Domaćin je završio utakmicu sa igračem manje jer se Elvir Koljić, samo što je ušao morao da izađe zbog povrede poslije prvog duela, naizgled bezaz lenog, a selektor Robert Prosinečki nije imao više pravo na izmjenu.

U ovoj grupi J Italija je pobijedila Finsku kao domaćin rezultatom 2:0, a Grčka je istim rezultatom slavila u Lihtenštajnu.

FOTOSI:

Foto Vaske