XS
SM
MD
LG

Mostarke bolje od Radnika

Igračice Emine iz Mostara ostvarile su drugu pobjedu u nastavku sezone.

Mostarke su bile bolje od Radnika iz Bijeljine, te ostvarile ubjedljivu pobjedu rezultatom 5:1. Domaće su dobro započele meč, jer su povele već u ćetvrtoj minuti. Husić je poslala dugu loptu između štopera Radnika za Gačanicu koja je povukla loptu i postigla pogodak.

Zatim je Radnik imao veliku priliku preko Sofije Krajšumović, odlično je šutirala ali pogodila je prečku.

Novi pogodak Emina je postigla u 64. minuti, Velagić je poslala loptu u prostor za Kreću kojoj nije bilo teško ubaciti loptu u mrežu.

Samo šest minuta kasnije Radnik je smanjio rezultat, N. Milović probila je po lijevoj strani, namjestila se lijepo i pogodila gol.

U 84. minuti Merima Čelik je dosudila kazneni udarac za domaću ekipu, prekršaj je napravila Milović nad Velagić, a siguran realizator bila je Husić. Onda u nadoknadi vremena viđena su dva gola, prvo Bjelice glavom nakon izvedenog kornera i Hrelje koja je probila po strani i postigla pogodak, te postavila konačan rezultat ove utamice. -

Utakmica sa Radnikom je očekivao bila dosta borbena. Naša prednost je u odonos na njih bila ta što smo igrali na domaćem terenu pred svojom publikom. U prvom poluvremenu bilo je dosta prilika na obje strane, mi smo uspijeli postići taj jedan gol u prvih 45. minuta. U nastavku igre ušle smo još jače i sa velikom željom da do kraja postignemo još koji pogodak i ostvarimo pobjedu. Na kraju mogu reći da smo zasluženo pobjedile. Ekipi Radnika se zahvaljujemo na fer i korektnoj igri, a mi nastavljamo svoj niz i spremamo se za naredne mečeve,rekla nam je Đula Velagić.

ŽNK Emina Mostar - ŽFK Radnik Bijeljina 5:1 (1:0)

Stadion: Rođeni Gledalaca: 100 Glavni sudija: Merima Čelik (Sarajevo). Pomoćnici: Amer Mačić (Mostar) i Davor Beljo (Mostar). Žuti karton: Emina (Husić).

Emina: Faković, Bojanić, A. Isaković (od 61. Frančeska), Denda, Ćurović, Husić, Gačanica (od 80. Bjelica), Velagić, Kreća, Kršo, A. Isaković. Trener: Zijo Tojaga.

Radnik: Spasojević, N. Milović, Šakotić, Mićanović, Jović, Njeguš, J. Milović, Stokanović, Stević, Krajšumović, Aljić. Trener: Dragan Jevtić.

Igračica utakmice: Đula Velagić (Emina Mostar).


Lokomotiva 5 : 1 Gradina
Iskra 2 : 0 Alfa Modriča
SFK 2000 13 : 0 Banja Luka
Emina 5 : 1 Radnik Bumerang
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 13 12 1 0 37
2 Iskra 13 11 1 1 34
3 Emina 13 8 0 5 24
4 Lokomotiva 13 8 0 5 24
5 Radnik Bumerang 13 5 0 8 15
6 Alfa Modriča 13 3 0 10 9
7 Banja Luka 13 3 0 10 9
8 Gradina 13 1 0 12 3