XS
SM
MD
LG

Iskra nastavila pobjednički niz

Fudbalerke Iskre iz Bugojna ostvarile su novu pobjedu na domaćem terenu.

Izabranice Selme Omerović su u 13. kolu Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine na stadionu Jaklić pobjedile ekipu Modriču rezultatom 2:0. Bugojanke su kontrolisale meč od početka, imale su posjed lopte i dosta prilika koje nisu uspijele da iskoriste, dok sa druge strane Modriča je pokušavala kontranapadima i dugim loptama da ugrozi gol Elme Kundić.

Prva velika šansa za Iskru bila je u 22. minuti preko Bajraktarević, no Okanović nije bila ugrožena. Zatim osam minuta kasnije Jašarević je šutirala pored same stative. U 40. minuti Koluh je pucala direktno u Okanović, koja zaustavlja njen udarac. Manje više to je bilo sve što je Iskra uspijela napraviti u prvom poluvremenu, stvarale su prilike, gostujuća ekipa se organizovano branila, pa se na poluvrijeme otišlo bez golova.

Nastavak igre donio je uzbuđenja, u 51. minuti dosuđen je kazneni udarac za domaću ekipu, nakon što je Stokić igrala rukom. Loptu je namjestila Andrea Grebenar i sigurno pogodila gol za prednost od 1:0.

Taj gol kao da je dao malo smirenosti u igri Iskre, pa su nešto mirnije igrale do kraja meča. A onda pitanje pobjednika riješila je Naida Haračić u 73. minuti meča, poslije sjajnog gola sa 20 metara udaljenosti. -

-Svaka utakmica nosi određenu težinu, počevši od kondicije, pa onda razine zadatka koje trenerica stavi pred nas. Tok utakmice nije tekao onako kako smo mi očekivale, igračice Modriče su se zatvorile i bilo je zaista teško doći do gola. Ruku na srce, imale smo dosta situacija gdje smo ugrozile gol protivnika, imale smo dosta situacija gdje smo ugrozile gol protivnika, ali lopta nije htijela u gol. Čestitam gostujućoj ekipi na fer i korektnoj igri, ali naravno da nam je drago što su tri boda ostala na Jakliću, kaže Andrea Grebenar.

Grebenar se okrenula i utakmici u srijedu koja se igra u Brčkom protiv Lokomotive u četvrtfinalu Kupa Bosne i Hercegovine.

- To će također biti teška utakmica, prvo zbog toga što smo igrale sada protiv Modriče, pa naravno igramo opet u srijedu i nakon tri dana dolazi utakmica protiv Banja luke. U Brčko idemo spremni za borbu, jer protiv njih nije nikada lako, to je ekipa puna dobrih individulaca, ali ja vjerujem u nas, jer smo uzele bodove u Brčkom u prvom kolu proljetnog dijela sezona, dodaje strijelac prvog gola.

ŽNK Iskra Bugojno - ŽFK Modriča 2:0 (0:0)

Stadion: Jaklić Gledalaca: 80 Glavni sudija: Tanja Račić (Banja Luka). Pomoćnici: Tamara Došen (Prijedor) i Almir Huskić (Bugojno). Žuti kartoni: Iskra (Dijaković), Modriča (Hasić, D. Simić).

Iskra: Kundić, Milvo, Jašarević, Piskić (od 77. Ljubas), Bajrektarević (od 60. Bajrić), Grebenar, Dijaković, Jović, Koluh, Bašić (od 87. Kelić), Haračić. Trener: Selma Omerović

Modriča: Okanović, Mašić, Stokić, Smiljanić, Milošević, M. Simić, Lazić, Hasić, Simić, Pandžić, Mustafagić. Trener: Drago Svitlica Igračica utakmice: Naida Haračić (Iskra Bugojno).


Lokomotiva 5 : 1 Gradina
Iskra 2 : 0 Alfa Modriča
SFK 2000 13 : 0 Banja Luka
Emina 5 : 1 Radnik Bumerang
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 13 12 1 0 37
2 Iskra 13 11 1 1 34
3 Emina 13 8 0 5 24
4 Lokomotiva 13 8 0 5 24
5 Radnik Bumerang 13 5 0 8 15
6 Alfa Modriča 13 3 0 10 9
7 Banja Luka 13 3 0 10 9
8 Gradina 13 1 0 12 3