XS
SM
MD
LG

Kozara iščupala bod

Na Gradskom stadionu u Gradišci, pred oko dvije stotine gledalaca danas je odigrana utakmica 20. kola I lige Republike Srpske FK Kozara (Gradiška) – Sutjeska (Foča). Utakmica je trebala da počne u 16 časova, ali je sudija Mazić prolongirao početak za nešto manje od deset minuta dok se na stadionu nisu pojavila kola hitne pomoći.

Fudbaleri Kozare od prve minute jurnuli su prema golu Sutjeske, i već u prvim sekundama Novaković odlično šutira sa desne strane, ali Hodžić ispod prečke izbacuje loptu u korner. Početnu terensku inicijativu pokušava da realizuje Bunić, ali je neprecizan. U 15. minuti Glišić ulazi u šesnaesterac gostiju, ali odbrana gostiju mu izblokirava šut. Gosti prvi put pokušavaju u 22. minuti kada dalekometni šut upućuje Ivanović, ali daleko preko gola. Igra se 24. minut, Gavrić odlično prodire s desne strane, ubacuje loptu u peterac, natrčava Novaković i trese mrežu Sutjeske za vođstvo Kozare od 1-0. Pokušavaju gosti da se organizuju nakon primljenog gola, ali bez konkretnog učinka. Fudbaleri Kozare kontrolišu i igru i rezultat i na poluvrijeme odlaze sa vođstvom od 1-0.

U drugom poluvremenu nastavak slike iz prvog, Kozara nastavlja sa napadima, dok gosti tek ponekad krenu u organizovani napad, ali bez pokušaja ka golu Modića. U 48. minuti brzonogi Glišić ponovo ulazi u šesnaesterac, ali Hodžić mu brani udarac sa dvanaestak metara. Minut kasnije opet je Glišić u sličnoj situaciji, ali šut blokira odbrana Sutjeske. Tek što je ušao u igru, odličan prodor Kukića, ali je šut zamalo neprecizan. U 72. minuti stopostotnu šansu propušta Petković koji izlazi sam pred istrčalog Hodžića, ali ovaj rukom skreće loptu koja odlazi u korner. Nekoliko minuta kasnije, loptu na polovini terena oduzima Kukić, sam juriša ka Hodžićevom golu koji brani njegov pokušaj. Na odbijenu loptu natrčava Gavrić, ali je njegov šut odbrana izbacuje u korner. Lolić nakon kornera odlično pronalazi Raspudića koji jako šutira glavom, ali Hodžić, danas sigurno najbolji pojedinac u redovima Sutjeske, nevjerovatnom paradom na gol liniji zaustavlja njegov šut. Redaju se siloviti napadi Kozare, pokušava Kukić, malo zatim ponovo prijeti Glišić.

I dok su svi na stadionu polako očekivali kraj, gosti u 88. minutu iznenada iz kontranapada i prvog udarca na Modićev gol dolaze do izjednačenja golom Radovića. Iako je na Gradskom stadionu zavladao muk, ipak fudbaleri Kozare uz bodrenje šefa stručnog štaba FK Kozara Igora Jankovića uspijevaju da organizuju nekoliko uzastopnih napada u preostalim minutama. Kukić odlično ulazi u šesnaesterac Sutjeske i pronalazi Šakića, ali ovaj je izblokiran, Glišić silovito šutira sa lijeve strane, ali pogađa stativu Hodžićevog gola. Slijede zaredom dva kornera za Kozaru, ali odbrana gostiju uspijeva nekako da sačuva svoju mrežu. Gostujuća ekipa u sudijskoj nadoknadi počinje da odugovlači sa vremenom i katastrofalnu grešku pravi golman Hodžić, zadržava loptu u svojim rukama duže od dozvoljenog vremena i sudija Mazić dosuđuje indirektan udarac na nekih petnaest metara od gola Sutjeske. Kukić gura loptu, da bi Šakić jakim udarcem savladao Hodžića i donio pobjedu Kozari od 2-1.

Nema mnogo vremena za odmor za fudbalere Kozare, jer već u srijedu 3. 4. 2019. godine na rasporedu je 21. kolo prvenstva. FK Kozara na Gradskom stadionu u Gradišci dočekuje ekipu Željezničar Sport Team iz Banja Luke. Utakmica počinje u 16 časova.

Kozara - Sutjeska 2:1 (1:0)

FK Kozara (Gradiška): Modić S., Komljenović D., Raspudić B., Maksimović S., Glišić D., Gavrić N., Ostojić B., Novaković M. (od 88. min. Šakić M.), Petković V. (od 73. min. Lolić D.), Bunić N. (od 64. min. Kukić M.), Kukavica A., trener Janković I., nisu igrali: Dončić D., Petrović O., Gvozden S., Stjepanović N.

Sutjeska (Foča): Hodžić S., Mrgud M., Pljevaljčić S., Rašević D., Radović B., Sekulović M. (od 62. min. Medan N.), Ivanović M. (od 73. min. Sekulić L.), Elez S., Pljevaljčić O., Čvoro S., Ivanović V. (od 81. Ivanović A.), trener Stanić M., nisu igrali: Plemić V., Krajišnik Dž.

Kozara - Sutjeska


Željezničar Sport Team 3 : 0 Alfa Modriča
Rudar Prijedor 1 : 1 Slavija
Podrinje 1 : 0 Sloboda
Tekstilac 1 : 0 Sloga
Borac 1 : 0 Drina
Kozara 2 : 1 Sutjeska
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 20 16 3 1 51
2 Sloga 20 13 4 3 43
3 Rudar Prijedor 20 9 6 5 33
4 Željezničar Sport Team 20 9 3 8 30
5 Kozara 20 7 5 8 26
6 Podrinje 20 7 5 8 26
7 Slavija 20 6 5 9 23
8 Tekstilac 20 6 5 9 23
9 Drina 20 5 6 9 21
10 Alfa Modriča 20 4 8 8 20
11 Sutjeska 20 5 3 12 18
12 Sloboda 20 4 5 11 17