XS
SM
MD
LG

Budućnost izborila majstoricu

Košarkaši Budućnosti savladali su Cedevitu sa 87-72 i izborili su majstoricu u polufinalu ABA lige.

Od samoga starta vidjelo se da nas čeka velika borba. Na početku susreta bili su raspoloženi domaći igračoi. Nikolić i Šehović sa jedne te Ramljak sa druge strane. Kasnije su doprinos počeli davati i stranci a prvi period dobila je Cedevita sa 17-16. Na startu drugog perioda je viđena ogromna borba i velika doza energije sa obje strane. Cedevita je održavala prednost dugo zahvaljujući prije svih Stipanoviću. Međutim, u završnici prvog perioda razigrao se Gordić i Budućnost na odmor odlazi sa dva poena prednosti.

U prvom poluvremenu vidjeli smo po osam izgubljenih lopti. Cedevita je šutirala očajno za dva, samo 5/20. Međutim, dobro su šutirali za tri pa su bili u igri. Budućnost je dobro šutirala za dva i bolje su izgledali sa Gordićem u igri a Kolom na klupi. Na kraju im je Gordić i donio prednost na poluvremenu.

Budućnost je sjajno otvorila drugo poluvrijeme. Barović i Džekson igrali su sa dosta energije, Šehović pogodio bitnu trojku i Budućnost je došla do 9 poena prednosti. Uspjela je Cedevita zaigrati malo bolje ali nije mogla značajnije prići radi prilično loših napada. Iako se u završnici trećeg perioda Pulen razigrao, ritam u napadu našao je i Džekson pa je Budućnost sa +8 ušla u poslednji period.

Na početku poslednjeg perioda gledali smo šuterski obračun Gordića i Krušlina. Budućnost je održavala prednost a onda Gordić pravi nesportski. Tada Cedevita prilazi na -3. Međutim, Budućnost u tri napada zaredom pogađa trojke i odlaze ponovo na +10, iako je Gordić tada bio na klupi. Pokušavala je Cedevita da se vrati ponovo ali napadi su bili očajni kao i igra Kobsa. Na kraju su ostali i bez snage i Budućnost je došla do pobjede. 

Budućnost je sjajno šutirala u drugom poluvremenu. Šutirali su 8/15 za tri poena. Igrali su sa mnogo energije. Bili su sjajni na ofanzivnom skoku i imali su mnogo raspoloženih igrača. Sa druge strane, Cedeviti je falilo energije i falila je bolja igra Kobsa.

Budućnost je do pobjede predvodio Džekson sa 15 poena a Pulen je predvodio Cedevitu sa 18 poena.

Foto: ABA liga