XS
SM
MD
LG

Gačanke čekaju Bl Volej

 

Odbojkašice Gacka dočekaće na svom terenu „BL Volej'' u subotu od 18.30 časova u okviru prvog meča polufinala play – off-a Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sa obzirom da prednost domaćeg terena u slučaju da dođe do „majstorice“ imaju Banjalučanke , zbog pozicije broj dva na tabeli, o ovom meču se već sada uveliko priča u hercegovačkom gradiću prepoznatljivom po odličnim odbojkaškim uspjesima posljednju deceniju.

Gačanke su u 1/4 finalu pobjedile „Maglić“ iz Foče dok je „BL Volley“ bio ubjedljiv protiv ekipe „Smeča“  iz Lukavca.

Kapiten domaće ekipe Helena Popović, koja ima dugogodišnje iskustvo igranja ovakvih mečeva, vjeruje u još jednu dobru utakmicu svojih saigračica. Naglašava da je vrijeme da pobjede ove godine ekipu iz Banjaluke.

-Ekipa nam nije u punom sastvavu , što nam dosta otežava igrau, ali odigraćemo meč što je najbolje moguće u ovom trenutku. Naš cilj je finale, a da bi stigli do toga, moramo prevashodno pobjediti ovaj meč – rekla je tehničar tima i pozvala sve navijače da u subotu ispune dvoranu do posljednjeg mjesta i budu njihov sedmi igrač.

Biće ovo meč u kome će nedostajati neke od ključnih igračica, trener domaćih Saša Slijepčević neće moći da računa na „srednjaka“ Tijanu Salatić dok , za ekipu iz najvećeg rada Srpske po svemu sudeći zbog povreda neće nastupiti tehničar Tamara Đapa i korektor Sonja Vujnić.

Ipak, Banjalučanke u Hercegovinu ne idu sa bijelom zastavom, sa obzirom da su ove godina u oba susreta bile uspješnije protiv ekipe iz Gacka.

U dobar rezultat vjeruje i libero tima Marjana Savić, koja je svjesna snage protivnika, no ističe da i one imaju svoje „adute“.

-Značajno smo oslabljeni zbog povreda koje su nas zadesile u proteklom periodu, sa druge strane, dugačka klupa je uvijek bila jedna od naših prednosti , pa se nadam da će biti tako i u subotu u Gacku. Povrijeđene djevojke će nam svakako nedostajati, ali smatram da imamo čime da adekvatno „popunimo“  redove, no mi  vjerujemo u  pobjedu te onda na našem terenu odredimo finalistu – kazala je Savićeva koja naglašava da njihove protivnice dižu formu za sam kraj prvenstva.

U drugom polufinalnom susretu sastaju se „ Kula – Gradačac“ i „Bimal –Jedinstvo“ a titulu brani ekipa iz Brčkog.