XS
SM
MD
LG

Majdov poslije Tbilisija putuje na Grend pri u Antaliju

 

 

Reprezentativac Srbije u džudou, Nemanja Majdov, drugi vikend uzastopno izaći će na tatami i nastupiti na Grend priju u Antaliji.

Džudista Crvene zvezde je osvojio peto mjesto u Tbilisiju, a poslije kratkog boravka kući u Istočnom Sarajevu odletio je za Antaliju, gdje je prošle godine osvojio srebrnu medalju.

Na polasku u Tursku Majdov nam je rekao da je psihički spreman, te da je pred ova dva vezana turnira naporno radio i trenirao i da mu je tokom ove sedmice bilo potrebno samo da se oporavi od napornih borbi u glavnom gradu Gruzije.

- Poslije pet teških mečeva u Tbilisiju odmah vežem i Antaliju za koju me vežu lijepe uspomene. Maksimalno sam fokusiran na ovaj turnir i tek poslije njega razmišljaću o odmoru i zaliječivanju povreda. Nisam baš nešto posebno trenirao tokom sedmice, moje tijelo se iscrpilo u Gruziji i bilo mi je potrebno da odmorim, napunim baterije i dovedem kilažu na optimalan nivo. Vidjećemo sve kako će ispasti. Turnir je izuzetno jak, ali ja se psihički osjećam, željan sam pobjeda, željan sam medalja. Svaki bod mi je sada bitan i moram dati svoj maksimum. Daću sve od sebe, a ostalo je sve božija volja. Vidjećemo kako će to na tatamiju izgledati, rekao nam je Nemanja Majdov.

Nemanju na startu Antalije čeka bolji iz duela prekaljenog naturalizovanog Libanca, Nasifa Eliasa (Nacif Elias) u Slovenca, Davida Kukovice. Tridesetogodišnji Brazilas sa libanskim pasošem je tri puta odmjeravao snage sa Nemanjom, ali samo jednom u devedesetki gdje ga je Majdov i savladao na Mediteranskim igrama u Taragoni prošle godine. Dva puta u kategoriji do 81 kilograma, kada je Nemanja tek počinjao sa seniorskim džudoom, Elias je bio bolji. Sa Kukovicom se nije sastajao.

Pobjednik ovog meča, ide na boljeg iz duela Izraelca Itaja Golana (Itay) i boljeg iz meča Magomada Čečenoglua (Cecenoglu) iz Turske i Mongolca Puntsagtserena Ganbatara (Ganbaatar).

U ovoj linijiji žrijeba, samo u njenom donjem dijelu su i znanac iz Tbilisija, Rafael Masedo (Macedo), Kazahstanac Jersultan Muzaparov (Yersultan Muzapparov), Libijac Mohamedisa Enas (Mohamedissa Ennaas), Atu Lamanen (Aatu Laamanen) iz Finske i Popole Misinga, Kongoanac koji se takmiči pod zastavom Olimpijskog komiteta.