XS
SM
MD
LG

EL: Šarasovo madridsko čudo za TOP8, Micić izbacio ''Manekene''

Košarkaši Zalgirisa savladali su Real u Madridu sa 93-86 te su se tako uspjeli plasirati u četvrtfinale Evrolige.

Prvi period bio je veoma efikasan i sa dosta dobrih poteza sa obje strane. Real ga je na kraju dobio sa 27-25. Žalgiris je u drugom periodu zategao odbranu. Primili su samo deset poena a napad je i dalje bio odličan pa su na odmor otišli sa +9. Imao je Žalgiris u trećem periodu i dvocifrenu prednost. Ipak, Real se uspio vratiti i u jednom momentu su prišli na minimalan zaostatak. U samoj završnici Šarasovi momci sačuvali su mirnoću i došli su do velike pobjede.

Žalgiris je do pobjede predvodio fenomenalni Dejvis sa 27 poena i deset skokova dok je Real predvodio Tavareš sa 22 poena.

Sa druge strane ekipa Armanija izgubila je od Efesa sa 101-95 te je tako ostala bez šansi za TOP8.

Prvi period bio je izjednačen a dobio ga je Efes sa 24-20. U drugom periodu raspucali su se ''Manekeni''. Postigli su 33 poena i na odmor otišli sa 11 poena prednosti. Međutim, u nastavku Efes uzvraća. Divljanje Majka Džejmsa i njegova katastrofalna odbrana, glavni su razlog što je Efes dobio treći period sa 32-16. Iako je Armani pokušao ponovo uzvratiti u poslednjem periodu, nisu imali snage i Efes je slavio. 

Efes je predvodio Micić sa 18 poena i osam asistencija dok je Armani predvodio Džejms sa 17 poena uz skandaloznih 7/21 iz igre a sjajan je bio Nedović sa 16 poena iz samo osam šuteva. Da je šutirao više on a ne Džejms, možda bi Manekeni bili u TOP8.

Foto: Evroliga