XS
SM
MD
LG

Mirjanić odveo KMF Glasinac na završnicu Kupa RS (video)

Futsaleri Glasinca, sinoć su na svom parketu u Sokocu, pobijedili KMF Tango iz Istočnog Sarajeva i ostvarili plasman na završni turnir Futsal kupa Republike Srpske.

Publika u dvorani imala je priliku da gleda jednu zanimljivu utakmicu u kojoj, nakon 40. minuta igre, nije bilo pobjednika (3:3) pa se pristupilo izvođenju penal serije gdje su više sreće i koncentracije imali domaći futsaleri.

Igrač koji je obilježio ovaj susret je golman Glasinca Marko Mirjanić, koji je tokom cijelog toka utakmice branio fenomenalno i on je najzaslužniji što rezultat nije otišao u korist gostiju iz I. Sarajeva.

Od početka utakmice vidjelo se da obje ekipe žele ostvariti pobjedu ali do rezultatske prednosti prvi stiže Glasinac. U 16. minutu na odbijenu loptu natrčava Nikola Rajić i šalje je pod prečku gola gostiju. Samo 3. minuta kasnije prednost domaćina na 2:0 povisio je Radoš Čolić, a to je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku utakmice Tango je zaigrao još ofanzivnije, u 27. minutu, Mladen Lemez uspjeva konačano da savlada odličnog Mirjanića i smanji rezultat na 2:1. Nakon par minuta  novu radost Glasincu, fantastičnim pogotkom, donosi Milan Kanostrevac. Tango, nakon toga, preuzima kontrolu utakmice i iz kaznenog udarca uspjeva da smanji rezultat golom Marina Ivičevića. Ivičević pred sam kraj susreta upisuje se još jedanom u listu strijelaca (3:3) i odvodi utakmicu u penale.

Heroj penala ali i cijele utakmice bio je pomenuti Mirjanić koji je fantastično veče krunisao odbranom, u prvoj seriji, koja je Glasincu obezbijedila učešće na završnom turniru.

„Kup sistem je jedno zanimljivo takmičenje u kome svi imaju šanse, što se pokazalo i večeras. Tango je jedna ozbiljna ekipa, koja igra Premijer ligu BiH, ali mi smo večeras imali više sreće i uspjeli smo se plasirati na završni turnir. Na taj turnir idemo bez pritiska jer smo do njega stigli pobjedama nad dvije ekipa iz Prve lige RS i sada protiv jednog premijerligaša, a sve to je došlo kao kruna na obezbijeđeni plasman u društvo prvoligaša Republike Srpske“, izjavio je trener Glasinca Predrag Dobrilović i dodao da je ovo jedna uspješna godina za futsal na Sokocu.

Mjesto odigravanja završnog turnira biće određeno nakon utakmice  KMF Šampion – KMF Ugljevik koja se igra 6.aprila. Pored Glasinca, plasman na završnicu još su osigurali KMF Nevesinje i KMF Starčevica iz Banja Luke