XS
SM
MD
LG

Bitka za Jadran i Evroligu

Večeras počinje finale ABA lige

 

Košarkaši Crvene zvezde započinju borbu za trofej ABA lige koji bi im doneo i plasman u Evroligu naredne sezone. Ulog je veliki, a rival iskusna ekipa podgoričke Budućnosti. Prva utakmica finalne serije plej-ofa igra se od 19 časova u hali "Aleksandar Nikolić". Kretanje rezultata pratite na našem portalu.

Partije u regularnom delu sezone i učinak od 21-1 daju Crvenoj zvezdi razloga za optimizam.  Biće to četvrti sudar dva tima ove sezone u kojima je Zvezda slavila tri puta. U reprizi finala ABA lige iz prošle godine, s tim da sada crveno-beli žele drugačiji ishod u odnosu na poraz 3:1.

U poslednjem meču polufinalne serije crveno-beli su pred svojom publikom zabeležili veličanstvenu pobedu u ''majstorici'' sa Partizanom. Karte za prvi duel odavno su rasprodate pa će crveno-beli ponovo imati fenomenalnu podršku sa tribina.

Zvezda će se i u ovom meču igrati bez Džoa Reglenda koji još nije uspeo da se oporavi od povrede.

Naredni meč ova dva tima igra se već u nedelju nakon čega se serija seli u Podgoricu. Trofej će podići ekipa koja prva ostvari tri pobede.

Trener Crvene zvezde Milan Tomić istakao je da njegov tim mora da bude koncentrisan, disciplinovan i da ima energiju na terenu.

"Igramo protiv iskusne ekipe. Imaju iskustvo i kvalitet. Spremni smo za finalnu seriju. Najbitnije je da smo ušli u finale, alI naš posao nije završen. Naš posao će biti završen kad uzmemo ABA ligu. Kao što sam već rekao, Zvezdino mesto je u Evroligi", rekao je Tomić.

On je istakao da je srećan što su karte za utakmicu rasprodate i što će njegov tim igrati pred punom halom, kao i da su navijači šesti igrač.

Trener Budućnosti Jasmin Repeša izjavio je da je spremio ekipu da ne upadne u zamku i podlegne atmosferi u Beogradu.

"Igraćemo u ekstremno domaćinskoj atmosferi, protiv ekipe koja zna da koristi podršku sa tribina. Moramo da odgovorimo na to. Ne osećam pritisak, dozvoljavam da uživamo u plej-ofu, bez obzira što tražim viši nivo koncentacije, energije... Ekipa može da oseti nervozu i nesigurnost i to može da bude problem. Ja sam miran", rekao je Repeša.

Prva utakmica finalne serije plej-ofa ABA lige Crvena zvezda - Budućnost igra se od 19 sati u hali "Aleksandar Nikolić".