XS
SM
MD
LG

Sve spremno za biciklističku trku “Beograd-Banjaluka”: Četiri etape, 176 biciklista

Sve je spremno za 13. izdanje biciklističke trke “Beograd - Banjaluka” koja u četvrtak počinje u Beogradu, a cilj prve etape je u Vlasenici, rečeno je na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Foto: Beograd-Banjaluka

- Sve je spremno i vjerujem da će sve biti kako je zamišljeno i da ćemo imati još jednu uspješnu trku. Učestvovaće 176 biciklista, što je maksimalan broj učesnika iz 30 zemalja. Mogu da kažem da je ova trka izvukla maksimum iz nas, jer je organizacija vrlo komplikovana. Ipak, sve smo stigli na vrijeme, ekipe na terenu odradile su odličan posao i spremni čekamo start u Beogradu - rekao je Vladimir Kuvalja, direktor trke.

Vlasenica jedina opština koja je dobila i start i cilj, jer će u petak karavan iz ove opštine krenuti ka Brčkom. Treći dan biciklisti kreću iz Bijeljine ka Tesliću, a posljednji, četvrti dan, iz Prnjavora ka gradu na Vrbasu gdje će navijači pozdraviti pobjednika.

Titulu od prošle sezone brani vozač slovenačke Adrije Gašper Katrašnik, ali s obzirom da je on sprinter imaće vrlo težak zadatak. Prve dvije etape više odgovaraju vozačima kojima odgovara brdo i tu bi mogla da padne odluka o ukupnom plasmanu.

Osim Adrije, najkvalitetnije ekipe su italijanski Sanđemini i D'amiko, poljski CCC, a po prvi put učestvuje i tim iz Kolumbije. Tu su i reprezentacije Slovenije, Mađarske i Srbije za koju vozi Banjalučanin Dušan Kalaba.

Generalni pokrovitelj događaja je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, a veliki doprinos dalo je i ministarstvo porodice, omladine i sporta. Osim institucija i gradova, velike zasluge za organizaciju i na račun sponzora, a u prvom redu tu su Triglav osiguranje, M:tel i Banjalučka pivara.