XS
SM
MD
LG

Jokić i Marej vodili Denver do 1-1, Portland i Toronto rutinski

Košarkaši Denvera savladali su ekipu San Antonija sa 114-105 te su došli do izjednačenja u četvrtfinalnoj seriji Zapadne konferencije.

Prvi period bio je veoma izjednačen. Kod Nagetsa je izuzetno raspoložen bio Milsap a sa druge strane svi su davali svoj doprinos. Ipak, završnicu prvog perioda bolje je odigrao San Antonio te su ga dobili sa 26-21. San Antonio je igrao sjajno u odbrani na startu drugog perioda. Napravili su seriju 16-2 i došli su do velikih +19. Denver nije odustajao i serijom 17-4 prilaze na -6. Ipak, završnicu prvog poluvremena bolje je odigrala ekipa Grega Popovića te su na odmor otišli sa deset poena prednosti.

Treći period bio je čudan. San Antonio je počeo sjajno i ponovo su došli do 19 poena prednosti. Međutim, Denver nije htio odustati. Napravili su seriju 16-4 te su do kraja trećeg perioda prišli na sedam poena zaostatka. U poslednjem periodu viđena je ogromna borba. San Antonio je održavao vodstvo sve dok se nije razigrao nevjerovatni Marej. On je postigao 16 poena u poslednjem periodu te je donio preokret svom tiu. U samoj završnici Sparsi nisu imali ni promil šanse za izvuku meč i Denver je slavio.

Foto: Denver Stiffs

Denver je do pobjede predvodio Marej sa 24 poena, Heris je dodao 23, Jokić je imao 21 poen, 13 skokova i osam asistencija a Milsap je meč završio sa 20 poena. Sparse je predvodio DeRozan sa 31 poenom, Oldridž je dodao 24 a Vajt 17 poena. Serija se sada seli u Teksas gdje će se odigrati naredna dva meča.

U ostale dvije utakmice nije bilo drame. Toronto je razbio Orlando sa 111-82 za 1-1 u seriji. Do pobjede ih je predvodio Lenard sa 37 poena dok je Lauri dodao 22. Gordon je predvodio Orlando sa 20 poena dok je Ros dodao 15 ali sve je dao do sredine drugog perioda. 

Portaland je razbio Oklahomu sa 114-94 te su poveli sa 2-0 u seriji. Ključna im je bila treća četvrtina koju su dobili sa 37-21. Do pobjede ih je predvodio Mekolum sa 33 poena dok je Lilard dodao 29. Na drugoj strani Džordž je postigao 27 poena a treba istaći da je Vestbruk bio kriminalan sa 5/20 iz igre i šest izgubljenih lopti.