XS
SM
MD
LG

Zvezda stala u drugom poluvremenu, Budućnost smanjila na 2-1

Košarkaši Budućnosti savladali su Zvezdu sa 80-72 te su smanjili na 2-1 u pobjedama u finalnoj seriji ABA lige.

Foto: ABA liga

Početak meča bio je izjednačen. Zvezda je povela sa 9-4 ali je Budućnost uhvatila ritam i došli su do izjednačenja. Ulaskom Filipa Čovića, Zvezda je zaigrala mnogo bolje. Čović je pogodio dvije strašne trojke i Zvezda se odvojila. Budućnost je uspjela smanjiti na -5. Međutim, Rivers pogađa na kraju prve četvrtine dugu dvojku za sedam poena prednosti Zvezde.

Drugi period počeo je sjajno za Zvezdu. Rivers se razigrao i pogodio je dvije trojke. Zvezda je imala i dvocifrenu prednost a Gordić je bio taj koji je održao Budućnost u igri. Trojkom Nikolića i poenima Kola, Budućnost prilazi na -3. Rivers odbija nalet Budućnosti i donosi +8 svom tiu. Budućnost je napravila seriju 4-0, Bel iznudio faul u napadu Riversa ali tada Bitadze pravi nepotreban nesportski. Zveza iz toga svega pravi seriju i dolazi do +12. Ipak, Budućnost je odigrala dobro završnicu prvog poluvremena i na odmor su otišli sa pristjonih -5. 

Na početku drugog poluvremena razigrao se Koti Klark. Poenima pod faulom doveo je Budućnost na -2. Ipak, nalet Budućnosti za kratko je odbio Faje svojom trojkom. Budućnost je nastavila sa boljom igrom te su došli do izjednačenja i to zahvaljujući najviše Kotiju Klarku. Pokušao je Tomić tajm autom razdrmati svoj tim ali nije uspio. Budućnost je nastavila svoju seriju i poveli su sa 62-56. Tražio je Tomić novi tajm aut ali ni to nije dalo rezultata. Poenima Kola, Budućnost dolazi do +10. Ipak, Cirbes pogađa bacanja na kraju 3/4 pa Zvezda sa -8 ulazi u poslednji period. 

Na startu poslednjeg perioda gledali smo veliku borbu ali i izuzetno tvrdu košarku. Zvezda je igrala agresivno u odbrani ali u napadu nisu mogli da pogode olimpijski bazen. Šut je stao a nije bilo ni ideje u igri Zvezde. Uspjeli su u jednom momentu prići na -6 ali se Budućnost opet odvojila. Kasnije su prišli na -7 ali je Beron upropastio dva napada pri tom zaostatku i Zvezdine šanse su otišle u nepovrat. Džekson je trojkom podigao na +10 i tu je priči bio kraj. 

Budućnost je odigrala jako dobro u defanzivi u drugom poluvremenu i to je bio ključ pobjede. Zvezda je u nastavku dala 22 poena samo. Niko nije bio u stanju ništa pogoditi. Iskoristila je Budućnost izostanak Perperoglua i Koti Klark je idograo sjajno. Na kraju su te stvari i donijele prevagu.

Budućnost je do pobjede predvodio Kol sa 20 poena dok je Zvezdu predvodio Rivers sa 19 ali sve je dao u prvom poluvremenu.

Četvrti meč igra se u petak od 19h.