XS
SM
MD
LG

Leo finalista

Leotar finalista: Leotar - Sokolac

Košarkaši „Leotara“ plasirali su se u finale plej-ofa košarkaškog prvenstva Republike Srpske i za titulu prvaka igraće protiv banjalučkog „Borca“.

Trebinjci su večeras u odlučujućem trećem susretu polufinala ubjedljivo slavili protiv ekipe „Sokoca“ rezultatom 103:75.

Za šefa stručnog štaba domaćih Dražena Šegrta – ovo je bilo i najbolje izdanje „Leotara“ u svojoj dvorani ove sezone, a desilo se upravo u polufinalnom duelu u kojem je njegov tim prošle godine porazom završio sezonu.

„Na početku sezone smo sebi zacrtali – da je prvi cilj da budemo bolji nego prošle sezone. To smo uspjeli – i hvala mojih igračima i ovoj divnoj publici. Borićemo se sa ‘Borcem’. Neću ništa da obećam. Pokušaćemo da skautiramo njihovu igru  – od ujutro se već počinjemo baviti našim protivnikom“, ističe Šegrt.

Najefikasniji među Trebinjcima večeras je bio Dejan Šakotić sa 30 poena, Srđan Damjanović je postigao 18, a Đorđije Ninković 15 poena.

Finale za šampiona Srpske i plasman bh. košarkašku ligu igra se na tri dobijene utakmice, a prva je na rasporedu već u subotu, kada „Leotar“ gostuje u Banjaluci.