XS
SM
MD
LG

NBA: Jokić vodio Denver do 2-2, pobjede Hjustona i Baksa

Foto: Denver Stiffs

Košarkaši Denvera izjednačili su protiv San Antonija na 2-2 u pobjedama, u četvrtfinalu Zapadne konferencije. Oni su slavili u Teksasu sa 117-103.

Meč je počeo u dosta izjednačenom ritmu. Jokić je dao osam od prvih 11 poena svoga tima. Međutim, kada je on stao na trenutak, stao je i Denver. Sparsi su to znali iskoristiti i do kraja prvog perioda došli su do velikih +12. Denver je zaigrao mnogo bolje u drugom periodu. Malo po malo topili su prednost domaćih a poenima Jokića došli su do vodstva. Ipak, na poluvremenu je bilo neriješeno.

Denver je odigrao gotovo pa perfektan treći period. U napadu su pogađali skoro sve. Jokić, Marej, Krejg predvodili su rafalnu paljbu Nagetsa. Postigli su 37 poena u trećem periodu i sa +12 ušli su u poslednji period. Pokušavao je tim Grega Popovića na sve načine da se vrati. Međutim, nisu uspjeli niti jednom razliku spustiti ispod -10. Na kraju je Denver rutinski slavio i vratio je brejk zaostatka.

Do pobjede ih je predvodio Nikola Jokić sa 29 poena, 12 skokova i osam asistencija dok je Marej dodao 24 poena i šest asistencija. Oldridž je predvodio domaće sa 24 poena.

Peti meč igraće se u Koloradu.

Do pobjede je došao i Hjuston koji je slavio kod Jute sa 104-101. Juta je igrala dobro većim dijelom meča, za razliku od prve dvije utakmice. Vodili su konstantno iako ta prednost nije bila prevelika. Ipa, Hjuston je bolje odigrao poslednji period i došli su do preokreta. Tragičar za Jutu bio je Donovan Mičel, koji je promašio trojku za izjednačenje, Taker je bacanjima digao prednost Hjustona na +5 i to je bio kraj za Jutu.

Hjuston je do pobjede predvodio Harden sa 22 poena i deset asistencija dok je Mičel predvodio domaće sa 34 poena. Roketsi sada imaju 3-0 i vrlo blizu su polufinala.

Do vodstva od 3-0 došao je i Milvoki koji je rutinski savladao Detroit sa 119-103. Do pobjede ih je predvodio Midlton sa 20 poena dok je Grifin predvodio domaće sa 27 poena.