XS
SM
MD
LG

Igor Matić: Vikend za ponos svih u Čukaričkom

Igor Matić: Vikend za ponos svih u Čukaričkom--

Prvi tim: Čukarički – Crvena zvezda 3:2. Omladinci: Čukarički – Crvena zvezda 1:0. Kadeti: Sloboda (Užice) – Čukarički 0:1. Mlađi kadeti: Zemun – Čukarički 1:3. Pioniri: Čukarički – BSK Borča 3:1. Petlići: Zemun – Čukrički 1:6. Šest mečeva i to sa kakvim rivalima i šest pobeda belo-crnih, od momaka rođenih 2005. godine pa do prvotimaca koji su neverovatnim preokretom zaustavili niz Crvene zvezde od 57 mečeva bez poraza! Podatak za ponos svih u klubu sa Banovog brda. Između ostalog i direktora Omladinske škole Igora Matića.

 

 

 

– Prelep uspeh, pokazatelj da se u Čukaričkom zaista dobro radi, na svim nivoima, u svim generacijama, završno sa onim najbitnijim, prvim timom! Za vikend je sve izgledalo zaista fenomenalno – kazao je Matić, koji je želeo da istakne još jedan podatak:

– U sredu i u subotu odigrali smo ukupno četiri meča protiv raznih generacija Crvene zvezde, u tri smo izvojevali pobede. A zna se ko je Crvena zvezda u našem fudbalu, kakav im je budžet u odnosu na naš, koliko ulažu, uz napomenu da najtalentovanija deca uglavnom odlaze kod njih. Nama jeste osnovni cilj da što više igrača „izbacimo” u prvi tim, ali smo godinama unazad stvorili imidž i da pobeđujemo i da se borimo za vrh tabele u svim generacijama. Ovo je dokaz da smo na pravom putu, ali smo svesni da treba još bolje i jače da nastavimo da radimo, a rezultati tog rada biće vidljivi u narednom periodu.

Matić je potom kratko prokomentarisao rezultate i igre po kategorijama. Počeo je od omladinaca, koji su trenutno drugi na tabeli, sa bodom manje od Brodarca.

– Sledi nam gostovanje Inđiji, pa derbi prvenstva protiv Brodarca. Uz sav respekt njima na onome što su do sada pokazali, siguran sam da smo kvalitetniji, te da ćemo iz tog meča itzaći kao pobednici. Momci su gotovo čitave sezone bili prvi, zaslužuju da tu budu i na kraju. Ne bi bilo prvi put da je Čukarički šampion države u omladinskoj konkurenciji, bilo bi lepo da mi budemo prvi koji će to učiniti dva puta. Ovi momci zaslužuju da nastupaju u UEFA Ligi mladih.

Reči hvale Matić je imao i za kadetsku generaciju, momke rođene 2002. godine.

– Jedna su od najtalentovanijih generacija u klubu, imaju najviše reprezentativaca, bilo ih je šest-sedam u jednom trenutku. Imamo ozbiljan kvalitet i potencijal, iako je bilo čak tri promene trenera u prethodnom periodu. Kljajić i Kožul su sjajno su radili svoj posao, sada se u klub vratio Dule Ljubičić. I tu smo možda mogli da se borimo za titulu, ali trenutno smo treći. Zadovoljan sam, posebno derbi utakmicama, dobili smo Zvezdu u gostima, pobedili Partizan...

Mlađi kadeti imaju privilegiju da rade sa Nikicom Klinčarskim, o kojem je bespredmetno trošiti reči ljudskim i trenerskim kvalitetima.

– Nikica dugo radi taj posao, preko 20 godina, na vrhunski način. Ovo nam nije takmičarska selekcija, ali smo prvi i u toj konkurenciji. Čak smo i tri dečaka prebacili u kadetsku selekciju, a i bez njih rezultati su sjajni.

Pioniri takođe sjajno „guraju”, posle pobede na gostovanju Crvenoj zvezdi i trijumfa nad Borčanima vratili su se u trku za titulu.

– Prošle godine su bili šampioni, trener Mileta radi sa njima već duže vreme, imaju sistem, veomo dobro izgledaju, a posebno je to bio slučaj u pomenutom susretu sa Crvenom zvezdom – kazao je Matić, koji je potom nastavio:

– Petlići i ostala dečica iz naše baze su budućnost kluba. Njima ne smemo da stavljamo bilo kakav rezultatski teret, neka uživaju u fudbalu, za njih je to još uvek samo igra. Na nama je da uz pravilan razvoj od njih napravimo pre svega dobre ljude, a tek potom i vrhunske sportiste.

Na jednu stvar Matić je bio najviše ponosan posle velike pobede prvog tima Čukaričkog nad Crvenom zvezdom.

– U protokolu, dakle što na terenu, što na klupi, bilo je pet momaka poniklih u našoj Omladinskoj školi. To mene lično, a i sve u klubu, čini presrećnim. Pomenuo bih da je to zasluga apsolutno svih zaposlenih u klubu, ne samo igrača, trenera i rukovodioca. To je lanac bez kojeg ne može da se funkcioniše ako samo jedna stvar nije u redu – istakao je Matić.

Sjajni rezultati u Omladinskoj školi nisu prošli nezapaženo ni van granica naše zemlje, pa je čest slučaj da neka od generacija Brđana dobije poziv za učešće na međunarodnim turnirima.

– Upravo tako. Već 1. maja će na sjajan turnir putovati naši pioniri, gde će u Atini, u raznim generacijama učestvovati Liverpul, PSŽ, Svonsi, Hamburg, Partizan...