XS
SM
MD
LG

Važni bodovi za Banja Luku

Banja Luka

Fudbalerke Banja Luke ostvarile su veoma važnu pobjedu u borbi za opstanak, pošto su juče u Srebreniku pobjedile domaću ekipu Gradinu rezultatom 2:4.

Ekipa Željka Durića je tako osvojila važne bodove, dok je Gradina gotovo, ali sigurno izgubila sve šanse za opstanak. Meč su bolje otvorile domaće igračice, jer su povele već u trećoj minuti preko Šećić, nakon greške Vasić koja je loše procijenila loptu, pa je Gradina povela 1:0.

Taj gol kao da je dao krila ekipi Banja Luke koja je krenula nešto ofanzivnije i bolje da igra. Iako je prvo poluvrijeme završeno sa prednošću domaćeg tima, Banja Luka je itekako pokušavala da stigne do izjednačenja, međutim rezultat se nije mjenjao.

U nastavku utakmice sasvim drugi tim Željka Durića je izašao na teren, već u trećoj minuti drugog dijela igre Banjalučanke su izjednačile, Bektaš je šutirala po golu, Avdić je dobro intervenisala, ali je na loptu naletila Cvijić i pogodila mrežu.

Zatim 10. minuta poslije Bektaš je ubacila loptu u šesnaesterac, gdje se ponovo dobro snašla Cvijić i postigla svoj drugi pogodak na utakmici, te donijela preokret svojoj ekipi.

Onda u 70. minuti Bektaš je probila po desnoj strani, išla je sama do kraja i u bliži ugao golmana Avdić pogodila, te donijela prednost od 1:3. Devet minuta poslije kontranapad za gostujući tim, Cvijić koja je odigrala sjajnu utakmicu ostavila je petom loptu za Lolić, a ona rutinski postiže pogodak.

Do kraja utakmice Šećić je svojim drugim pogotkom samo ublažila poraz svog tima i postavila konačan rezultat meča.

- U utakmicu smo ušli malo više napeti, primili smo gol na početku, ali nismo dozvolili da padnemo, već smo dodatno kao tim digli glavu i ušli ofanzivnije, jače i bolje. Tako sa tim što smo željeli da pokažemo naš trud, rad i da pokažemo da možemo da odnesemo tri boda kući. Naravno to nam se ostvarilo i mislim da smo zaslužili da pobjedimo. Veoma su nam važna ova tri boda za opstanak u ligi. Zadovoljni smo utakmicu, ali uvijek može još bolje. Sljedeći vikend nam dolazi Radnik iz Bijeljine i sada smo samo fokusirane na taj meč, da se spremimo što bolje možemo, oni su veoma kvalitetna ekipa i pružićemo koliko možemo da što bolje odigramo, kaže Dijana Cvijić, fudbalerka Banja Luke.

ŽOFK Gradina Srebrenik - ŽFK Banja Luka 2:4 (1:0).

Stadion: Gradski u Srebreniku. Gledalaca: 50. Glavni sudija: Merima Čelik (Sarajevo). Pomoćnici: Nejra Ališpago (Sarajevo) i Aida Jusufović (Sarajevo). Žuti karton: Banja Luka (Barać).

Gradina: Avdić, Bećirović, Kastrati, Zolotić, Pezerović, Hasić, Ružić (od 72. Hamzić), Šećić, Čorbić, Mujić, Memić. Trener: Nermin Karić.

Banja Luka: Vasić, Barać, Bektaš, Jandrić (od 90+2. Bojanić), Selimović, Vasiljević (od 46 Savić), Lolić, Marjanović (od 75. Janković), Ćebedžija, Cvijić, Milanović. Trener: Željko Durić.

Igračica utakmice: Dijana Cvijić (Banja Luka).


Gradina 2 : 4 Banja Luka
Radnik Bumerang 5 : 1 Modriča
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik Bumerang 16 7 0 9 21
2 Modriča 16 4 0 12 12
3 Banja Luka 16 4 0 12 12
4 Gradina 16 1 0 15 3