XS
SM
MD
LG

Ključ Grada Šapca u rukama FK Mačva

Na Svečanoj akademiji povodom obeležavanja Dana grada Šapca – 22. aprila, među nagrađenima najvišim gradskim priznanjem našao se i Fudbalski klub „Mačva“.

Dobitnici Aprilske nagrade

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, Aprilsku nagradu - Ključ grada, uručio je predsedniku FK „Mačva“ Ivici Kralju. Priznanje za ukupan razvoj i promociju grada, šabačkom superligašu je pripalo upravo u godini kada obeležava vek postojanja.

Predsednik FK „Mačva“ Ivica Kralj u obraćanju prisutnima na svečanosti uz zahvalnost na dodeli Aprilske nagrade, naglasio je da ovo priznanje obavezuje sve da i u godinama koje dolaze predstavljaju klub i grad na najbolji način ispisujući novu klupsku istoriju sportskim uspesima.

„Malo je klubova u Srbiji koji mogu da se pohvale jubilejom od 100 godina. Ovo priznanje nam zaista mnogo znači, ali nas i obavezuje da i u narednom periodu budemo pravi i da na najbolji sportski način prezentujemo Mačvu kao klub i naravno Šabac kao grad“, rekao je Kralj.

Nagrađeni sa fudbalerima Mačve

Svečanoj akademiji proslave Dana grada Šapca u Dvorištu Gradske kuće, prisustvovali su i predstavnici Uprave kluba, stručnog štaba i igrači.

Inače, Grad Šabac od 2015.godine obeležava praznik grada - 22. april, dan kada je 1867. godine poslednji turski vojnik napustio Šabac, a ključevi grada predati pešadijskom kapetanu srpske vojske Lazaru Cukiću. Oslobađanje Šapca je na simboličan način označilo i oslobađanje cele Srbije – pošto je garnizon koji se ovde nalazio, zajedno sa Kladovom, Beogradom i Smederevom – bio u poslednjoj grupi utvrđenja koja su prešla pod srpsku vlast.

pr Ana Acan